7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăMApN, dezbatere pe tema bugetului pe anul în curs și reformei sistemului...

MApN, dezbatere pe tema bugetului pe anul în curs și reformei sistemului medical militar

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a prezidat, la sediul MApN, prima şedinţă din acest an a Colegiului Ministerului Apărării Naţionale, informează Agerpres.

”Tema principală de discuţie a fost bugetul pentru 2018, insistându-se pe programele de înzestrare, în contextul în care alocările pentru Apărare se menţin conform angajamentelor de a asigura minimum 2 procente din Produsul Intern Brut”, se arată într-un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, anul 2018 va însemna şi un plan riguros de acţiune pentru reforma sistemului medical militar.

În context, s-a luat în discuţie implementarea deciziei de a dubla numărul de locuri pentru admiterea în Institutul Medico-Militar pentru anul universitar 2018 – 2019, precizează MApN.

Totodată, situaţia cazărmilor dezafectate, cu accent pe investiţiile în obiectivul MApN de la Băile Herculane, şi opţiunile pentru construcţia unui nou campus al Academiei Tehnice Militare au fost în atenţia membrilor Colegiului şi vor rămâne în analiză în perioada următoare.

Colegiul Ministerului Apărării Naţionale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul MApN, abilitat să analizeze şi să propună ministrului măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale Armatei.

Acesta îşi desfăşoară activitatea în şedinţe ordinare trimestriale sau în şedinţe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea şi înzestrarea forţelor armate, capacitatea de reacţie a Armatei, participarea la exerciţii sau misiuni în comun cu armatele altor ţări.

La şedinţe participă şefii departamentelor şi structurilor centrale ale ministerului.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă