10.6 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăPoliticăMagistraţi eliberaţi din funcţie de preşedintele Iohannis

Magistraţi eliberaţi din funcţie de preşedintele Iohannis

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Vrancea a Soniei-Adriana Roşu; eliberarea din funcţia de procuror a Petronelei Valentina Spoeală, procuror şef birou delegat în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Giurgiu; eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti a Fănicăi Pena; eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Teleorman a Lenuţei Zamfir. Aceşti magistraţi au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

Şeful statului a semnat şi decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a Ştefaniei Chelu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia, în prezent delegată în funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina – ca urmare a neacordării avizului anual pentru menţinerea în funcţie după împlinirea vârstei de 65 de ani.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2017 pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008 şi privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2019 privind stabilirea unor măsuri privind finanţarea investiţiilor în turism şi modificarea unor acte normative.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă