11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăMAE a respins ferm declarațiile lui Putin că România ar avea pretenții...

MAE a respins ferm declarațiile lui Putin că România ar avea pretenții teritoriale la Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) al României a respins sâmbătă afirmaţiile exprimate de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în discursul susţinut cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, “care induc în mod fals” ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina.

“Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserţiunile exprimate de preşedintele Federaţiei Ruse în discursul susţinut cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Totodată, MAE subliniază că “războiul de agresiune” declanşat de Rusia la 24 februarie reprezintă “o încălcare gravă şi brutală” a principiilor de drept internaţional, inclusiv a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei.

“În acest context, România reafirmă susţinerea sa fermă pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internaţional”, afirmă MAE.

MAE dezminte categoric afirmațiile lui Putin despre pretențiile teritoriale față de Ucraina, dar nu spune o vorbă despre minoritatea română de acolo

Guvernul României le acordă sprijin românilor din Ucraina

Guvernul de la București a decis să-i susțină pe etnicii români din Ucraina, iar sprijinul este cu atât mai necesar în aceste zile, când întreaga Ucraină se află în război cu Rusia.

O delegație a Guvernului României condusă de secretarul de stat Gheorghe Cârciu s-a aflat, în ultimele trei zile, în Ucraina.

„Începând de sâmbătă, 7 mai 2022, secretarul de stat Gheorghe Cârciu împreună cu reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni vor efectua o vizită de lucru în regiunea Cernăuți, Ucraina. Având în vedere contextul geopolitic actual și interesul pe care statul român îl acordă susținerii drepturilor etnicilor români din vecinătatea țării, sprijinirea comunității românești din Ucraina este prioritară pe agenda Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. În acest context, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, va efectua prima vizită de lucru de la preluarea mandatului în Ucraina, regiunea Cernăuți. Agenda vizitei va cuprinde întrevederi cu reprezentanții autorităților locale și regionale, ai mediului asociativ românesc, dar și cu reprezentanți ai mass-media de limba română și ai clerului”, a anunțat Guvernul României.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă