14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăLui Orban i s-a părut deplasată decizia USR de a o invita...

Lui Orban i s-a părut deplasată decizia USR de a o invita în partid pe Kovesi

“Mi s-a părut chiar deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita pe doamna Kovesi să fie candidat. Aproape că nu e nicio diferenţă între foamea de imaginea a lui Firea, care a încercat să fure din gloria lui Simona Halep şi tentativa lui Barna de a încerca să se lipească de imaginea doamnei Kovesi. Sunt nişte lucruri pe care nu le faci dacă ai o minimă experienţă politică. Nu poţi să câştigi imaginea de pe urma popularităţii cuiva care a dobândit popularitatea în altă zonă decât politică. Mi s-a părut complet neinspirat să câştigi imaginea de pe urma unei persoane care se află într-o situaţie dificilă, care a pierdut o poziţie. Îi faci rău printr-o asemenea declaraţie, dai pretext la toată propaganda care urmă Kovesi a făcut o justiţie selectivă. Doamna Kovesi nu era într-o situaţie în care să îi faci o asemenea ofertă”, a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune, la Realitatea Tv.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că i-a propus fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitaţia, i se va propune şi să fie candidata partidului la alegerile prezidenţiale.

”Am avut un schimb de mesaje în care am asigurat-o de sprijinul şi susţinerea noastră. I-am spus că uşile USR îi sunt deschise. Dânsa mi-a mulţumit şi pentru susţinere. I-am spus că am văzut că a declarat că va rămâne procuror deocamdată. I-am spus că în măsura în care îşi doreşte să facă pasul spre politică e binevenită în USR. A spus că va avea o perioadă de relaxare, că timp de cinci ani nu a avut concediu, după care vom mai vorbi”, a declarat pentru Mediafax preşedintele USR, Dan Barna.

Şeful statului României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a decis delegarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând de miercuri, 11 iulie 2018.

 

Orban va fi “omorât” de colegii e partid

 

Ludovic Orban a declarat, joi, că Liviu Dragnea, nu mai are niciun motiv ca să solicite suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi că va fi “omorât” de colegii lui pentru că prin deciziile liderului PSD, partidul riscă să nu mai concureze la guvernare.

“În momentul de faţă, nebunul de Dragnea nu mai are niciun fel de pretext, niciun fel de motiv ca să poată să prezinte o solicitare de suspendare a preşeditelui. Nici măcar parlamentarii lui nu îl mai cred, se uită de multe ori la el ca la o trăsnaie, ca la o ciudăţenie. Părerea mea e că Dragnea va fi omorât de colegii lui, pentru că duce PSD-ul la vale şi cred că teama cea mai mare a pesediştilor este că Dragnea îi va duce la nişte scoruri atât de joase încât îi va scoate definitiv din poziţia de a mai concura vreodată pentru a forma guvernarea”, a afimat Ludovic Orban într-o emisiune difuzată, joi seară, la Realitatea TV.

 

Orban spune că plângerea a fost făcută și pentru uzurpare de funcții

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seară că sesizarea sa la DIICOT nu priveşte doar posibilitatea comiterii infracţiunii de înaltă trădare de către premierul Viorica Dăncilă, ci şi alte fapte, printre care şi cea privind uzurparea de funcţii.

“Am înţeles că doamna Dăncilă i s-a plâns preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker, de faptul că eu i-am făcut sesizare. Numai că ce a omis să spună doamna Dăncilă – şi cred că nu înţelege – eu nu am făcut sesizare numai legată de posibilitatea comiterii infracţiunii de înaltă trădare, am făcut sesizare pe divulgare de informaţii cu caracter de secret, faptă care evident s-a comis, am făcut sesizare pentru uzurpare de funcţii, adică premierul şi Guvernul au uzurpat funcţia preşedintelui, pentru că există o decizie a Curţii Constituţionale 683, care spune clar: politica externă e condusă de preşedinte, Guvernul are un rol tehnic de execuţie, de punere în practică a politicii externe, nicidecum de decizie în materie de politică externă. Adică e uzurpare aproape”, a afirmat Orban la Realitatea TV.

El a adăugat că, de asemenea, a sesizat “furnizarea de informaţii false privitoare la fapte sau decizii care afectează interesele statului”.

“Iar apropo de trădare: cum să califici altfel decât trădare atunci când pentru interesele personale ale lui Dragnea, de a avea relaţii mai bune cu un lider politic, tu sacrifici interese fundamentale ale României, tu distrugi punţi care au fost construite zeci de ani cu ţările UE, cu Israelul, cu ţările arabe şi mai ales când faci un demers şi nici măcar nu ajunge la finalitate şi tu ştii foarte bine că nu ajunge la nicio finalitate? Nu se poate, astea sunt lucruri de o gravitate extremă”, a afirmat liderul PNL.

Orban a spus că a simţit nevoia să facă această sesizare pentru că România a fost pusă într-o situaţie “extrem” de dificilă în faţa partenerilor din UE.

“Nu hotărăsc eu dacă cineva e vinovat, am simţit nevoia să fac sesizarea asta pentru că s-a întâmplat un lucru grav, noi am fost puşi într-o situaţie extrem de dificilă în faţa partenerilor noştri din UE, sunt convins că Statele Unite nu i-au cerut lui Dragnea, că Dragnea nu are canale de comunicare cu oficiali americani. De asemenea, ne-am stricat relaţiile cu foarte multe ţări, că România întotdeauna a avut abilitatea de a menţine relaţii privilegiate cu Israelul şi cu mai multe ţări arabe. În Siria suntem singura ţară care şi-a menţinut ambasada acolo. Sunt nişte lucruri în care nu poţi să intri cu bocancii, în diplomaţie, numai pentru că vrei tu, Dragnea, să arăţi că eşti jupânul şi că tu faci orice”, a susţinut Orban.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă