16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban și-a văzut visul cu ochii, este președintele Camerei Deputaților

Ludovic Orban și-a văzut visul cu ochii, este președintele Camerei Deputaților

Pentru alegerea președintelui Camerei Deputaților au votat 289 dintre cei 322 deputați care au depus jurământul în ședința de constituire a noului Parlament, așa cum a rezultat el în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Ludovic Orban a primit 179 voturi ”pentru” şi 110 ”împotrivă”, iar Alfred Simonis a obţinut 110 voturi ”pentru” şi 179 ”împotrivă”, în urma unei proceduri secrete, exprimate cu buletine de vot.

După desemnarea lui Ludovic Orban ca șef al Camerei, componența Biroului Permanent a fost desemnată de parlamentarii prezenți printr-un vot pe listă, cu bile.

Alături de președintele Ludovic Orban, cu un singur vot „împotrivă”, s-a stabilit ca vicepreședinți ai Biroului Permanent al Camerei Deputaților să fie Marius Budăi, Alexandru Rafila, Laurenţiu Leoreanu şi Cristina Prună.

Noul președintele al Camerei Deputaților a anunțat că va convoca pentru marți o ședință de plen în care vor fi finalizate procedurile de constituire a noului Parlament.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă