21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: Prin învestirea Guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea va deveni "premierul de...

Ludovic Orban: Prin învestirea Guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea va deveni “premierul de facto”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut apel la acei parlamentari din alte formațiuni care “mai au capul pe umeri şi mai au un pic de sensibilitate faţă de soarta României” să voteze la fel ca parlamentarii PNL.

“Am decis în Biroul Politic Naţional, împreună cu grupurile parlamentare, că vom vota împotrivă, la vedere, la învestirea Guvernului, deci nu vom vota acest Guvern, că vom continua comunicarea, dialogul şi încercarea de a convinge oricare parlamentar din actuala majoritate. Facem apel către parlamentarii minorităţilor şi UDMR şi, de asemenea, către parlamentarii care mai au capul pe umeri şi mai au un pic de sensibilitate faţă de soarta României să voteze împotriva învestirii acestui Guvern. Orice parlamentar din PSD care ştie că Dragnea duce România în prăpastie, că Dragnea va duce PSD-ul spre prăbuşire totală, dacă vrea să scape de Dragnea, acum este ocazia, acum este ceasul al doisprezecelea”, a declarat liderul PNL.

El a spus că, odată cu învestirea Guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea va deveni “premierul de facto şi va tăia şi va spânzura în tot ceea ce înseamnă decizie guvernamentală”.

“Sper că nimeni nu-şi imaginează că Vasilica Viorica Dăncilă va fi premierul acestei ţări”, a afirmat Orban.

Preşedintele liberalilor a susţinut că este inadmisibil să reduci la 30 de minute audierea unui ministru, motiv pentru care le-a cerut parlamentarilor PNL să nu accepte această limitare.

Potrivit liderului PNL, programul de guvernare pare scris la “beţie”.

“Nu sunt de acord cu domnul Kelemen Hunor că este scris între două beri. Cred că este scris între 200 de whiskey, între a patra sută şi a cincea sută de whiskey. Pare un program scris la beţie sau un program scris la mişto într-o lipsă totală de respect şi într-o sfidare a cetăţeanului”, a mai spus Orban.

El a argumentat că marea majoritate a măsurilor înscrise în noul program de guvernare sunt copy-paste după cele din vechiul program, iar termenul de intrare în vigoare, cum este cazul măsurilor fiscale şi al obiectivelor de investiţii, a fost amânat cu un an.

“Este o colecţie de inepţii şi un nou şir de minciuni gogonate care nu au în spate absolut niciun fel de fundament. Nu există nicio legătură între obiectivele înscrise în programul de guvernare nou şi legea bugetului de stat pe 2018. Miniştrii care şi-au asumat realizarea acestor obiective, dintre care unele au termene 2019 sau 2020, nu şi-au citit filele de buget, habar n-au că în legea bugetului de stat sunt obiective de investiţii pe care ei şi le asumă să le finalizeze pentru care există zero lei alocări în legea bugetului de stat”, a menţionat Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă