26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban prezintă un mesaj despre trecutul președintelui Zelenski

Ludovic Orban prezintă un mesaj despre trecutul președintelui Zelenski

Ludovic Orban, fostul lider al PNL, prezintă un mesaj despre trecutul președintelui Zelenski.

Ludovic Orban a postat mesajul pe internet la data de 21 aprilie 2022. La această dată se împlinesc trei ani de când Volodimir Zelenski a devenit șef de stat.

„Astăzi se împlinesc 3 ani de la alegerea lui Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei. Fără o activitate politică anterioară, și-a anunțat intenția de a candida de revelion. Și-a câștigat notorietatea ca actor de comedie, care a excelat în materie de satiră politică. Haina de președinte a îmbrăcat-o înainte de a candida, într-un serial de succes „Slujitor al poporului”. Fără un partid în spate, fără o campanie clasică, folosind slogane creative și comunicarea pe rețelele de socializare a obținut în primul tur 30% și l-a zdrobit în turul doi pe Petro Poroșenco, președintele în funcție al Ucrainei, obținând peste 73% din voturile exprimate. Imediat după victorie a dizolvat Parlamentul și a convocat alegeri parlamentare anticipate în 21 iulie 2019. Partidul lui Zelenski, Slujitorul Poporului, a câștigat alegerile cu un scor de peste 42%, și a format noul guvern, cel mai tânăr guvern din Europa, cu o medie de vârstă de 38 de ani. Chiar dacă inițial a fost privit cu îngrijorare de ucrainenii prooccidentali din vestul țării, fiind considerat un comediant vorbitor de limba rusă, care a satirizat de multe ori în show-urile sale patriotismul ucrainian, cu timpul, Zelenski și guvernul său au avut o politică de reforme, de modernizare a țării și o politică foarte clară de apropiere de valorile democrațiilor occidentale. Cine și-ar fi putut imagina în urmă cu doi ani că Volodimir Zelenski s-ar putea înălța la statura impusă de împrejurările dramatice pe care le trăiește Ucraina, că ar putea deveni adevăratul erou de astăzi?”, a postat Ludovic Orban pe internet.

Mesajul fostului președinte PNL este însoțit de o fotografie în care apar Orban și Zelenski. Fotografia datează din anul 2020, a precizat Ludovic Orban.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă