Ludovic Orban: "PNL nu susţine plafonarea dobânzilor"

PNL nu va susţine proiectul iniţiat de senatorul PNL Daniel Zamfir privind plafonarea dobânzilor, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmând că "niciunui beneficiar de credite nu i-a fost pus pistolul la tâmplă, când a semnat contractul".

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 17:22

"Decizia BEx este o decizie limpede, a fost luată cu două abţineri, este o decizie prin care am mandatat parlamentarii partidului să voteze împotriva acestui proiect de lege", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei BEx.

Ludovic Orban a afirmat că "niciunui beneficiar de credite nu i s-a pus pistolul la tâmplă, când a semnat contractul".

"Dacă domnul Zamfir iniţiază un proiect de lege pentru plafonarea preţului la ouă sau la unt, că şi la unt a crescut preţul, normal că foarte mulţi oameni vor considera: <<Iată, domnule, ce iniţiativă bună că se plafonează>>. (...) În materie de creditare funcţionează aceleaşi legi. Nimeni nu a pus pistolul în tâmplă niciunui beneficiar de credite să semneze contractul de credit în momentul în care a solicitat creditul respectiv", a adăugat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Comisiile de buget, economică şi juridică din Senat au adoptat, în luna februarie, un raport de admitere cu amendamente a propunerii legislative care modifică OG 13/2011, astfel încât dobânda pentru creditele ipotecare nu va depăşi de 2,5 ori dobânda de referinţă a BNR.

 "Plafonarea dobânzilor efective anuale, am stabilit şi s-a votat ca dobânda pentru creditele ipotecare să nu depăşească de 2,5 ori dobânda de referinţă a Băncii Naţionale. Astăzi dobânda BNR fiind de 2,25, asta înseamnă ca dobânda maximă care poate fi percepută pentru creditele ipotecare ajunge undeva la 5,4%", a declarat senatorul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul proiectului de lege.

Comentarii