Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban mesaj la împlinirea a 32 de ani de la revolta din Braşov

Premierul Ludovic Orban afirmă că suferinţele prin care au trecut eroii luptei anticomuniste din România nu trebuie uitate, într-un mesaj transmis cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987 de la Braşov.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2019 - 12:30

"Se împlinesc astăzi 32 de ani de la momentul Braşov 1987, când muncitorii de pe platforma industrială braşoveană au avut curajul să se unească spontan în stradă pentru a spune nu comunismului.

Într-o perioadă neagră a istoriei noastre recente, în care orice formă de exprimare era înăbuşită şi aspru pedepsită de regimul totalitar, era pentru prima oară când nemulţumirile oamenilor prindeau glas şi au căpătat amploare, pe măsură ce şi alţi locuitori ai oraşului s-au alăturat protestului.

Cei care la 15 noiembrie 1987 şi-au strigat în stradă revolta, la Braşov, faţă de un regim care-i umilea şi îngenunchea pe români, au fost anchetaţi, condamnaţi, bătuţi, trimişi la muncă silnică, separaţi de cei dragi, iar pentru familiile lor a urmat calvarul.

Încercarea autorităţilor comuniste de a ascunde adevărul despre această descătuşare a nemulţumirii unui întreg popor a fost însă în zadar. Căderea dictaturii comuniste, în care puţini mai sperau, avea să vină în Decembrie 1989, după încă doi ani de frig, întuneric, frică şi foame pentru români", afirmă Ludovic Orban, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului citat de Agerpres.

Premierul subliniază că "suferinţele prin care au trecut toţi aceşti eroi, ştiuţi şi neştiuţi, ai luptei anticomuniste din România, nu trebuie uitate".

"Libertatea, democraţia, statul de drept, revenirea în familia europeană şi în lumea liberă, dreptul oamenilor la o viaţă demnă, dreptul la vot, sunt valori pe care le-am recâştigat şi datorită lor. Cu toţii, societate, instituţii, clasă politică, avem datoria şi responsabilitatea să le preţuim şi să le apărăm. Le mulţumim, cu tot respectul cuvenit!", conchide Orban.

Comentarii

loading...