14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăOrban, la Parchetul General, în calitate de martor într-o sesizare împotriva unui...

Orban, la Parchetul General, în calitate de martor într-o sesizare împotriva unui procuror

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat la Parchetul General, în urma unei sesizări depuse pe numele procurorului care a instrumentat dosarul său privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2016. Orban a explicat că i s-a oferit șansa de a deveni parte vătămată în dosar, dar a refuzat.

 

Este o sesizare care nu mă privește pe mine, am avut opțiunea de a fi parte vătămată. Este vorba despre o sesizare depusă împotriva unui procuror. Decizia mea a fost să nu fiu parte vătămată. Dacă aș fi vrut să mă constitui parte vătămată, aș fi depus eu sesizarea”, a spus Ludovic Orban, la ieșirea de la Parchetul General.

La ieşirea de la audieri de la Parchetul General, acolo unde a fost citat pentru a depune plângere împotriva unui procuror, Orban a declarat că “Am considerat că faptele care s-au petrecut și pe care le-au săvârşit liderul PSD si și premierul pot fi de natură penală.

Evident că nu eu hotărăsc aceste lucruri, ci procurorul şi instanţa. Ceea ce consider eu necesar este cercetarea circumstanţelor legate de aceste decizii, de modul în care au fost pregătite, adoptate, de modul în care au fost comunicate public.

Din punctul meu de vedere, există temeiuri ca aceste fapte să aibă elementele constitutive ale unei infracţiuni. Am depus sesizare pentru înaltă trădare atunci când interese externe ale României sunt călcate în picioare, punţi construite în zeci de ani sunt călcate în picioare pentru interesul lui Liviu Dragnea.

Nu vi se pare ciudat că este adoptat pe nepusă masă fără niciun fel de informare a preşedintelui un Memorandum care vizează probleme de politică externă?”, a spus Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat miercuri că își asumă integral răspunderea pentru plângerea penală depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă, precizând că s-a consultat doar cu „prietenii” înainte de a demara această acțiune.

„Sunt un om care își asumă integral răspunderea și riscurile pentru toate demersurile sale. Cum să mă suspecteze pe mine cineva că a trebuit să mă sfătuiască cineva sau să mă împingă înainte să fac o astfel de sesizare. M-am consultat cu prieteni, cu oameni apropiați, cu oameni care au pregătire juridică, cu oameni care în multe din elemente chiar ei mi-au sugerat posibila latură penală a unor fapte comise. Dar ei sunt prietenii mei, nu sunt ceea ce încearcă să acrediteze propaganda din jurul lui Dragnea. De fapt nici nu înțeleg panica în care au intrat, reacția disperată, reacția agresivă, amenințările, intimidarea proferată de Dragnea împotiva funcționarilor publici, împotriva jurnaliștilor, împotriva cetățenilor. Probabil se simte cu musca pe căciulă”, a spus Orban, la sediul Parchetului General.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă