Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iulian Budușan

Actualizat: 23.05.2018 - 11:21

Orban, la Parchetul General, în calitate de martor într-o sesizare împotriva unui procuror

Iulian Budușan

Actualizat: 23.05.2018 - 11:21

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat la Parchetul General, în urma unei sesizări depuse pe numele procurorului care a instrumentat dosarul său privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2016. Orban a explicat că i s-a oferit șansa de a deveni parte vătămată în dosar, dar a refuzat.

 

Este o sesizare care nu mă privește pe mine, am avut opțiunea de a fi parte vătămată. Este vorba despre o sesizare depusă împotriva unui procuror. Decizia mea a fost să nu fiu parte vătămată. Dacă aș fi vrut să mă constitui parte vătămată, aș fi depus eu sesizarea”, a spus Ludovic Orban, la ieșirea de la Parchetul General.

La ieşirea de la audieri de la Parchetul General, acolo unde a fost citat pentru a depune plângere împotriva unui procuror, Orban a declarat că "Am considerat că faptele care s-au petrecut și pe care le-au săvârşit liderul PSD si și premierul pot fi de natură penală.


Evident că nu eu hotărăsc aceste lucruri, ci procurorul şi instanţa. Ceea ce consider eu necesar este cercetarea circumstanţelor legate de aceste decizii, de modul în care au fost pregătite, adoptate, de modul în care au fost comunicate public.

Din punctul meu de vedere, există temeiuri ca aceste fapte să aibă elementele constitutive ale unei infracţiuni. Am depus sesizare pentru înaltă trădare atunci când interese externe ale României sunt călcate în picioare, punţi construite în zeci de ani sunt călcate în picioare pentru interesul lui Liviu Dragnea.

Nu vi se pare ciudat că este adoptat pe nepusă masă fără niciun fel de informare a preşedintelui un Memorandum care vizează probleme de politică externă?", a spus Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat miercuri că își asumă integral răspunderea pentru plângerea penală depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă, precizând că s-a consultat doar cu „prietenii” înainte de a demara această acțiune.

„Sunt un om care își asumă integral răspunderea și riscurile pentru toate demersurile sale. Cum să mă suspecteze pe mine cineva că a trebuit să mă sfătuiască cineva sau să mă împingă înainte să fac o astfel de sesizare. M-am consultat cu prieteni, cu oameni apropiați, cu oameni care au pregătire juridică, cu oameni care în multe din elemente chiar ei mi-au sugerat posibila latură penală a unor fapte comise. Dar ei sunt prietenii mei, nu sunt ceea ce încearcă să acrediteze propaganda din jurul lui Dragnea. De fapt nici nu înțeleg panica în care au intrat, reacția disperată, reacția agresivă, amenințările, intimidarea proferată de Dragnea împotiva funcționarilor publici, împotriva jurnaliștilor, împotriva cetățenilor. Probabil se simte cu musca pe căciulă”, a spus Orban, la sediul Parchetului General.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine