25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban, întâlniri la Bruxelles cu mai mulţi lideri europeni

Ludovic Orban, întâlniri la Bruxelles cu mai mulţi lideri europeni

În cadrul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului European, Orban l-a asigurat pe acesta de sprijinul deplin al României “în promovarea Agendei Strategice” a Uniunii Europene.

“O foarte bună întâlnire cu Charles Michel la prima mea vizită la Bruxelles. L-am asigurat de sprijinul deplin al României în promovarea Agendei Strategice şi a obiectivelor sale cheie. Provocările la adresa Uniunii Europene trebuie abordate cu soluţii echilibrate şi luând în considerare interesele cetăţenilor”, a scris Orban pe Twitter după întâlnire.

Premierul a avut, de asemenea, o întâlnire cu Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, conform Agerpres.

“Am fost de acord cu Michel Barnier că viitorul parteneriat cu Marea Britanie trebuie să fie ambiţios şi echilibrat şi să ia în considerare aspecte dincolo de cadrul comercial şi economic. Protejarea drepturilor cetăţenilor rămâne cap de listă pe agenda noastră”, a scris premierul român într-un alt mesaj pe Twitter.

Ludovic Orban a avut marţi încă trei întâlniri, cu comisarul european pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, cu vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarul european pentru buget şi resurse umane, Johannes Hann. 

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă