19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: Începem pregătirea strategiei pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură

Ludovic Orban: Începem pregătirea strategiei pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură

“Bătălia noastră cu această coaliţie toxică continuă şi se va da pe toate fronturile. Vom ataca, cu siguranţă, cu o moţiune de cenzură şi începem pregătirea strategiei pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură. De asemenea, vom ataca toţi miniştrii incompetenţi, care şi-au demonstrat cu prisosinţă incapacitatea lor de a face lucruri bune la ministerele pe care le conduc, prin toate pârghiile parlamentare pe care le avem la dispoziţie. (…) Subiectul principal (al Biroului Executiv al PNL de marţi – n.r.) este pregătirea strategiei pentru moţiunea de cenzură. (…) Vrem să începem aplicarea acestei strategii cât mai repede, astfel încât să maximizăm şansele acestei moţiuni de a trece”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

El a subliniat că garantat se va depune o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară, dar în momentul în care se va considera că există cea mai mare şansă ca ea să treacă.

Orban a subliniat că aproape tot ceea ce face Puterea duce la “distrugerea credibilităţii, a echilibrului economic şi a oricărei şanse de dezvoltare”. Preşedintele liberalilor a susţinut că, în primul trimestru, creşterea economică a fost zero, se remarcă o creştere alarmantă a datoriei externe – cu 2 miliarde de euro, deficitul bugetar a ajuns la 0,48%, ROBOR – la 2,72%, deficitul comercial a crescut cu 200 milioane de euro în fiecare lună, iar inflaţia este cea mai mare din Europa – 5,2%. De asemenea, el a invocat faptul că guvernarea “atentează” la pilonul II de pensii.

Preşedintele PNL a subliniat şi că, în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, este “un dezastru inimaginabil”.

“Avem suficiente temeiuri pentru a depune zece moţiuni de cenzură, nu o moţiune de cenzură, dar ea trebuie pregătită cu foarte multă migală”, a precizat Orban.

El a arătat că se va discuta cu toţi parlamentarii, mai puţin cu Liviu Dragnea, pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

“Eu nu cred că la ora actuală PSD mai poate să sprijine acest Guvern. Dacă îl sprijină înseamnă că se fac de râs, înseamnă că şi-au pierdut orice urmă de bun simţ şi de responsabilitate faţă de destinul României”, a conchis Ludovic Orban.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă