Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Octav Ganea - Inquam Photos

Ludovic Orban: Începem pregătirea strategiei pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că marţi, la şedinţa Biroului Executiv al partidului, subiectul principal va fi pregătirea strategiei pentru depunerea unei moţiuni de cenzură.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 21.05.2018 - 16:26

"Bătălia noastră cu această coaliţie toxică continuă şi se va da pe toate fronturile. Vom ataca, cu siguranţă, cu o moţiune de cenzură şi începem pregătirea strategiei pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură. De asemenea, vom ataca toţi miniştrii incompetenţi, care şi-au demonstrat cu prisosinţă incapacitatea lor de a face lucruri bune la ministerele pe care le conduc, prin toate pârghiile parlamentare pe care le avem la dispoziţie. (...) Subiectul principal (al Biroului Executiv al PNL de marţi - n.r.) este pregătirea strategiei pentru moţiunea de cenzură. (...) Vrem să începem aplicarea acestei strategii cât mai repede, astfel încât să maximizăm şansele acestei moţiuni de a trece", a declarat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

El a subliniat că garantat se va depune o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară, dar în momentul în care se va considera că există cea mai mare şansă ca ea să treacă.

Orban a subliniat că aproape tot ceea ce face Puterea duce la "distrugerea credibilităţii, a echilibrului economic şi a oricărei şanse de dezvoltare". Preşedintele liberalilor a susţinut că, în primul trimestru, creşterea economică a fost zero, se remarcă o creştere alarmantă a datoriei externe - cu 2 miliarde de euro, deficitul bugetar a ajuns la 0,48%, ROBOR - la 2,72%, deficitul comercial a crescut cu 200 milioane de euro în fiecare lună, iar inflaţia este cea mai mare din Europa - 5,2%. De asemenea, el a invocat faptul că guvernarea "atentează" la pilonul II de pensii.

Preşedintele PNL a subliniat şi că, în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, este "un dezastru inimaginabil".

"Avem suficiente temeiuri pentru a depune zece moţiuni de cenzură, nu o moţiune de cenzură, dar ea trebuie pregătită cu foarte multă migală", a precizat Orban.

El a arătat că se va discuta cu toţi parlamentarii, mai puţin cu Liviu Dragnea, pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

"Eu nu cred că la ora actuală PSD mai poate să sprijine acest Guvern. Dacă îl sprijină înseamnă că se fac de râs, înseamnă că şi-au pierdut orice urmă de bun simţ şi de responsabilitate faţă de destinul României", a conchis Ludovic Orban.

Comentarii

loading...