Ludovic Orban: În democrație, partidul care câștigă alegerile dă premier

Ludovic Orban este convins că președintele Klaus Iohannis va desemna partidul care obține cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 6 decembrie să desemneze un premier.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2020 - 09:39

PNL are în acest moment 4 – 5 procente peste PSD în toate sondajele de opinie iar Ludovic Orban este optimist și convins că PNL va da următorul premier al României.

„În democraţie, partidul care câştigă alegerile dă premier. Partidul care se bucură de cel mai mare sprijin din partea populaţiei de regulă dă premier, adică asta se întâmplă în toate democraţiile din lumea asta, pentru că el este partidul care beneficiază de cel mai larg sprijin şi programul care a fost prezentat de partidul care câştigă alegerile trebuie să devină preponderent planul de guvernare al viitorului guvern.”, a spus Ludovic Orban duminică seara la România TV.

Actualul premier și președinte al PNL a adăugat că există și varianta în care partidul aflat pe locul 2 în preferințele electoratului să ofere premierul dar doar dacă partidul politic câștigător și premierul desemnat nu reușesc să formeze o majoritate.

Ludovic Orban s-a ferit să spună cu cine este dispus PNL să facă o echipă politică post-electorală dar a reafirmat decizia liberalilor de a nu face o coaliție de guvernare cu PSD.

Comentarii