FOTO: INQUAM PHOTOS

Ludovic Orban: Doar Parlamentul poate decide amânarea alegerilor locale

Premierul Ludovic Orban spune că desfășurarea alegerilor locale nu poate duce la creșterea infectărilor cu Covid-19 dacă sunt respectate măsurile de protecție de către candidați și de cei din echipele electorale.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2020 - 14:10

Premierul Ludovic Orban le răspunde politicienilor care vor ca Guvernul să decidă amânarea alegerilor din 27 septembrie că această decizie poate fi luată doar de către parlamentari.

„Data alegerilor de 27 septembrie a fost stabilită prin lege, de Parlament şi a fost stabilită în urma negocierilor care au fost purtate de lideri politici în care a existat consens, nu ştiu dacă a existat un lider care să nu fi fost de acord cu data de 27 septembrie.”, a transmis premierul României.

Guvernul lucrează în acest moment la un set de reguli ce trebuie aplicate în perioada precampaniei și campaniei electorale pentru ca interacțiunea dintre candidați și alegători să nu ducă la creșterea numărului de noi îmbolnăviri cu Covid-19. Candidaților PNL li s-a atras deja atenția că trebuie să poarte mască și să aibă asupra lor dezinfectant.

„Îl poți vedea pe candidat pe online, la televizor nu trebuie să porți mască, doar pe stradă porți mască. Până la urmă ochii contează, când te uiți la un om prima dată te uiți la ochii lui. Nu votăm după ochi, vor fi cunoscuți candidații!”, a mai spus Ludovic Orban.

Printre cei care doresc a doua amânare a alegerilor locale se numără și Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, care vrea desfășurarea alegerilor locale la câteva luni după data de 27 septembrie.

Comentarii