Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban, despre inițiativa CNCD care îi vizează pe Iohannis și Kovesi: Nu au nicio justificare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu au niciun fel de justificare sesizările la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării referitoare la preşedintele Klaus Iohannis şi la procurorul-şef al DNA, pentru folosirea termenilor "penali" şi "inculpaţi".

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2018 - 12:38

"Referitor la termenul de 'inculpaţi', ăsta este termenul pe care îl are o persoană care este trimisă în judecată. În ceea ce priveşte 'penal', conceptul în sine, care are probleme cu legea sau care a încălcat legea. Nu mi se pare că e o formă de discriminare folosirea acestor apelative", a spus Ludovic Orban, la RFI.

El a afirmat că în aceste situaţii sesizările nu au niciun fel de justificare, în schimb în cazul premierului Viorica Dăncilă era vorba de o discriminare faţă de categoria persoanelor care suferă de autism.

"E vorba de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. În ce sens se operează o discriminare prin folosirea acestor termeni? Dacă în cazul primului-ministru PSD, Viorica Vasilica Dăncilă, chiar era o discriminare faţă de o categorie, persoanele care suferă de autism, prin folosirea cu conotaţii peiorative a termenului de autist, în aceste două cazuri chiar nu au absolut niciun fel de justificare sesizările", a adăugat Orban.

CNCD a stabilit ca 26 martie să fie termenul de audiere în cazul sesizării care îi vizează pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Sesizarea a fost făcută de site-ul luju.ro (Lumea Justiţiei) şi vizează folosirea termenului "penali" de către preşedintele Klaus Iohannis şi a celui de "inculpaţi" de către procurorul-şef al DNA.

În petiţie se face referire la conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni din 15 februarie, în care Iohannis a afirmat, printre altele, că "nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA", precum şi la conferinţa de presă de la sediul DNA din 14 februarie, în care Laura Codruţa Kovesi a vorbit, printre altele, despre "inculpaţi care fac acuzaţii nereale" şi despre "un festival disperat al inculpaţilor", informează AGERPRES.

Comentarii

loading...