16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban, despre inițiativa CNCD care îi vizează pe Iohannis și Kovesi:...

Ludovic Orban, despre inițiativa CNCD care îi vizează pe Iohannis și Kovesi: Nu au nicio justificare

“Referitor la termenul de ‘inculpaţi’, ăsta este termenul pe care îl are o persoană care este trimisă în judecată. În ceea ce priveşte ‘penal’, conceptul în sine, care are probleme cu legea sau care a încălcat legea. Nu mi se pare că e o formă de discriminare folosirea acestor apelative”, a spus Ludovic Orban, la RFI.

El a afirmat că în aceste situaţii sesizările nu au niciun fel de justificare, în schimb în cazul premierului Viorica Dăncilă era vorba de o discriminare faţă de categoria persoanelor care suferă de autism.

“E vorba de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. În ce sens se operează o discriminare prin folosirea acestor termeni? Dacă în cazul primului-ministru PSD, Viorica Vasilica Dăncilă, chiar era o discriminare faţă de o categorie, persoanele care suferă de autism, prin folosirea cu conotaţii peiorative a termenului de autist, în aceste două cazuri chiar nu au absolut niciun fel de justificare sesizările”, a adăugat Orban.

CNCD a stabilit ca 26 martie să fie termenul de audiere în cazul sesizării care îi vizează pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Sesizarea a fost făcută de site-ul luju.ro (Lumea Justiţiei) şi vizează folosirea termenului “penali” de către preşedintele Klaus Iohannis şi a celui de “inculpaţi” de către procurorul-şef al DNA.

În petiţie se face referire la conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni din 15 februarie, în care Iohannis a afirmat, printre altele, că “nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA”, precum şi la conferinţa de presă de la sediul DNA din 14 februarie, în care Laura Codruţa Kovesi a vorbit, printre altele, despre “inculpaţi care fac acuzaţii nereale” şi despre “un festival disperat al inculpaţilor”, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă