14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: "Autostrada Pitești-Sibiu, prioritate zero pentru PNL"

Ludovic Orban: “Autostrada Pitești-Sibiu, prioritate zero pentru PNL”

“Este o prioritate zero pentru noi, iar eu am demonstrat în mandatul de ministru al Transporturilor că am fost nu doar preocupat, ci că am făcut paşi înainte foarte semnificativi. Într-un an şi şapte luni de mandat am pornit de la zero, am realizat studiul de fezabilitate, am aprobat indicatorii tehnico-economici, am pregătit documentaţia de licitaţie pentru realizarea acestui proiect. Din 2008 până în 2018, din păcate, nu s-a mai făcut nimic. (…) Dacă aş fi rămas ministrul Transporturilor, dacă PNL ar fi câştigat alegerile, astăzi autostrada era gata”, a declarat Orban la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PNL i-a acuzat pe actualii guvernanţi că nu acţionează pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură din motive electorale, deoarece doresc să menţină un nivel scăzut de trai în cât mai multe zone ale ţării, pentru a-şi asigura o masă de votanţi pe care să o poată manipula cu uşurinţă.

“Guvernarea PSD-ALDE a realizat cea mai cruntă contraperformanţă în materia de infrastructură. Nu au demarat niciun proiect nou pe infrastructura mare şi toate proiectele pe care le-am lăsat în derulare sunt blocate în momentul de faţă sau sunt întârziate într-un mod inadmisibil”, a mai spus Orban.

La rândul său, preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, a subliniat că proiectul tronsonului de autostradă dintre Piteşti şi Sibiu reprezintă o prioritate şi pentru operatorii economici, inclusiv pentru Uzina Dacia de la Mioveni.

“E o mare îngrijorare la Dacia în legătură cu acest proiect, pentru că se constată că, după atâtea promisiuni şi după atâţia ani, nu se mişcă încă nimic. (…) În noua echipă de conducere a PNL Mioveni au venit foarte mulţi ingineri care sunt de la Dacia (…). Am constatat că sunt nemulţumiţi şi sunt îngrijoraţi de faptul că s-ar putea ca Dacia să-şi mute o serie întreagă de activităţi în alte zone”, a spus Miuţescu.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă