6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăPoliticăLiviu Pop, 50 de întrebări pentru Anisie

Liviu Pop, 50 de întrebări pentru Anisie

Șefa de la Educație a susținut că votul din Parlament a fost unul politic.

De cealaltă parte, senatorul PSD LIviu Pop, fost ministru al Educației, o acuză, la rândul său, pe Monica Anisie că transmite doar un discurs politic și că programul de guvernare al PNL “nu are nimic în comun cu Învățământul”.

“Dânsa (n.r. – Monica Anisie) este președinte de organizație și își permite să facă declarații politice. Votul a fost unul împotriva programului de guvernare al PNL, care nu are nimic în comun cu Învățământul și cu așteptările elevilor sau ale părinților. Aștept răspuns la cele aproximativ 50 – 60 de întrebări pe care i le voi adresa doamnei ministru, în perioada imediat următoare. Din acele răspunsuri vom vedea ce înțelege PNL din sistemul educațional”, a declarant, pentru “România liberă”, senatorul Liviu Marian Pop.

Ministrul ales de premierul desemnat Ludovic Orban pentru Educație și cercetare le-a dat replica membrilor comisiilor parlamentare, pe pagina sa de Facebook.

“Este timpul ca faptele să fie adevărata carte de vizită a fiecărui ministru”, a scris Monica Anisie.

S-au înregistrat 14 voturi “pentru”, 15 “împotrivă şi o abţinere.

Avizul comisiilor de specialitate este unul consultativ.

La finalul audierilor, care au durat mai bine de două ore, Monica Anisie a apreciat că “avizul primit este unul politic”.

“Dezbaterile au fost constructive, le mulţumesc tuturor parlamentarilor pentru întrebările pe care nu le-au pus. Am pus în valoare realizările pe care le-am avut într-un scurt timp. (…) Este un aviz consultativ, este un aviz politic şi eu consider că educaţia trebuie să iasă din sfera aceasta a politicii, pentru că avem nevoie să construim o Românie educată. Mandatul pe care îl am la Ministerul Educaţiei, am spus încă din momentul în care am venit în primele zile la minister, este un mandat care să conducă la implementarea proiectului ‘România educată’, proiectul preşedintelui României, Klaus Iohannis. Cred în acest proiect şi consider că voi face tot ceea ce îmi stă în putere ca acesta să fie dus la bun sfârşit şi să creionez toate premisele pentru ca el să fie implementat la nivelul sistemului de educaţie din România”, a declarat Anisie.

Ministrul a susţinut că “elevul trebuie să fie în centrul preocupărilor tuturor”.

Monica Anisie a primit reproşuri, marţi, la audierea sa în comisiile de resort din Parlament, cu privire la faptul că a venit însoţită de “o armată” de subalterni care i-au transmis “fiţuici” în timp ce primea întrebări.

În faţa parlamentarilor ministrul propus pentru Educaţie a prezentat realizările sale în cele trei luni de mandat.

Unul dintre parlamentari i-a reproşat ministrului desemnat al Educaţiei şi Cercetării că a venit la audiere cu “o armată de oameni” de la care primeşte “fiţuici”, iar în acest context Anisie a fost întrebată dacă i se pare normal acest lucru, în condiţiile în care în învăţământul românesc elevilor le este interzis să copieze.

 

Retrospectivă

 Aproximativ un sfert de an s-a aflat, până acum, Monica Anisie în funcția de ministru al Educației și Cercetării.

Mandatul acesteia a fost marcat de o serie de gafe, prima fiind bâlba de la conferința de presă pe tema rezultatelor obținute de elevii români la testele PISA.

O altă gafă majoră a șefei Înfățământului a fost încălcarea Legii Educației Naționale, prin pătrunderea neautorizată în mai multe unități de învățământ din Ialomița, unde a perturbat orele, sub pretextul unor controale inopinate.

Monica Anisie a gafat, din nou, prin publicarea, cu erori, a unui ordin de ministru.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie...

Cum îți poate afecta corpul o alimentație nesănătoasă?

Alimentația este extrem de importantă pentru ca organismul nostru să funcționeze la capacități maxime. O dietă bogată în substanțe nutritive ne va ajuta să...

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă