Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Dragnea vrea referendum pentru redefinirea familiei

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat că un referendum despre definirea noțiunii de familie tradițională va avea loc, și cât mai curând posibil. Inițiativa aparține Coaliției pentru Familie, care a fost adoptată de Camera Deputaților și urmează să fie votată de Senat.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2017 - 13:41

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit vineri despre referendumul modificării Constituției în sensul redefinirii familiei, o inițiativă cetățenească a Coaliției pentru Familiei care a fost adoptată de Camera Deputaților și urmează să fie votată de Senat, în calitate de for decizional.

Președintele social-democrat a spus  că referendum privind redefinirea familiei va fi organizat „cât de repede”, informează Agerpres. 

Iniţiativa cetăţenească pe această temă prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consfinţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul ,şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. În prezent, Constituţia prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consfinţită între soţi”.  „Da, cât de repede. Nu mai vreau să dau termene - pentru că am primit tot felul de piedici - şi am spus cât de repede. Ne apucăm să eliminăm piedicile pentru că la acel referendum trebuie să ajungem”, a spus Liviu Dragnea la Parlament, întrebat când va fi organizat un referendum pe tema redefinirii familiei. 

Liderul social-democraţilor s-a referit şi la declaraţia preşedintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău, care a vehiculat ideea unui referendum pe tema monarhiei ca formă de guvernământ, şi a punctat că este opinia colegului său.

„Este punctul de vedere al domnului Bădălău pe care şi l-a exprimat, o opinie în care crede, în partid nu am discutat”, a declarat Dragnea. 

Comentarii

loading...