Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Dragnea s-a prezentat vineri seară la DNA

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că solicitarea sa, în cauza privind Tel Drum, de a i se pune la dispoziţie dosarul scanat a fost aprobată.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2018 - 18:20

"Am fost chemat în acelaşi dosar în care am fost chemat şi ultima dată când ne-am văzut aici, ca să mi se aducă la cunoştinţă că mi s-a aprobat cererea de a mi se pune la dispoziţie dosarul scanat", a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea de la DNA.

Preşedintele PSD a precizat că se prevalează în continuare de dreptul de nu da declaraţii în faţa procurorilor DNA.

La începutul lunii februarie 2018, Liviu Dragnea spunea că a depus o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că procurorii au refuzat să îi pună la dispoziţie o copie a dosarului, în format electronic, în care este anchetat, afirmând că o copie pe suport de hârtie l-ar costa prea mult.

”Ca să iau o copie scrisă, în formă scrisă, pe hârtie, mă costă peste un miliard de lei şi vă mai spun ceva: cei care gestionează dosarul sunt cei care mi-au cerut şi mi-au pus sechestru. Singurul venit pe care îl am este indemnizaţia de la Parlament. Nici aia întreagă, două treimi”, a spus atunci preşedintele PSD.

Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum, pe numele lui procurorii DNA formulând cinci capete de acuzare.

Şeful PSD este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false pentru obţinerea frauduloasă de fonduri europene, dar şi de abuz în serviciu în legătură cu favorizarea firmei Tel Drum în privinţa acordării de contract. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, iar dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării OLAF (Oficiul european antifraudă).

Întrebat de jurnalişti, la intrare, în ce calitate a fost chemat şi în ce dosar, Liviu Dragnea a refuzat să comenteze şi a spus că va face precizări la ieşire.

“Tot pe aici o să ies. Să recunosc o vină pe care nu o am? ...Înţeleg că nu mai vreţi să vorbim după”, a spus Liviu Dragnea.

Procurorii DNA nu au oferit informaţii referitor la motivul prezentării preşedintelui PSD la sediul central al DNA, vineri.

 

Comentarii

loading...