10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăUPDATE Ședința CSM pentru alegerea președintelui

UPDATE Ședința CSM pentru alegerea președintelui

 UPDATE Judecătorul Simona Marcu este în acest moment interpelată în plenul CSM de alegere a președintelui acestui for.

UPDATE – Iohannis În încheierea ședinței, vă doresc dvs. dar și tutror agajaților din sistemul judiricar un an foarte bun. 

UPDATE –  Judecător Îmi doresc ca imagine publică a justiției să fie mai bună și să educăm în special mass-media. S-a ajuns la un limbaj virulent și cred că este nevoie de moderație și folosirea unui limbaj moderat. Trebuie să avem o dezbatere și să ținem seama de ce ne cere sistemul. În acest an ne-am întâlnit rar cu colegii magistrați. Este nevoie uneori de opinii divergente. 

UPDATE – Vicepreședinte CSM – Foarte puțin din ce înseamnă reforma în justiție nu nse regăsește în actualul proiect de legi ale justiției. Sper să se mai modifice ceva, în al 12-lea ceas. Sper ca noua echipă să aibă mai mult noroc.

UPDATE – Augustin Lazăr – Anul 2017 în cadrul CSM a fost caracterizat printr-o activitate considerabilă și bună conlucarre, în ciuda disputelor, și au fost provocări mari. N-au fost asemenea provocări, iar cea esențială a fost cea de apărare a independenței justiției. A fost un test al capacității magistrașilor de a procesa probleme de mare sensibilitate. 

Vechea conducere a CSM și-a îndeplinit bine misiune și urez noii conduceri să reușească să păstreze echilibrul și să cultive valorile culturii juridice. 

UPDATE – Victor Alistar – Este foarte important ca în 2018 să ne concentrăm la aștetările justițiabililor. Încrederea în general este slabă. Sunt foarte multe așteptări ale oamenilor pe litigii comericale, contecios administrativ, predictibilitate. Peste 90% din cauze sunt în această zonă. Să încercăm că independența justiției este o garanție a funcționării societății. Trebuie să vedem impactul decziilșor asupra societății. Majoritatea cauzelorn-au componentă penală. 

UPDATE – Cristina Tarcea Se așteaptă unitate, vechiul consiuliu nu a știu. Se așteaptă speranța îndeplinirii misiunii. Actualul consiliu a picat testul! Poate viitoarea conducere să fie atentă la rezervele de speranță ale sistemului judiciar nu sunt terminate. 

UPDATE -Toader – Nu eu am predat proiectul de lege, ci comisia specială a invitat ministrul iar comisia l-a însușit. 

UPDATE TOADER – Am avut o bună colaborare cu CSM. chiar și opiniile contradctorii generează soluții mai bune. Avem multe activități de beneficiu pentru sistemul judicar. Am un proiect de candidatura – respectarea stirctă a atribuțiilor constituționale a judecătorilor și procurorilor. Sinteza sintezelor. Tebuie să ne știm limitele constituăionale și să ni le îndeplinim. Sunt convins de o bună colaborare CSM-Minister. Între-un alt context m-am angajat să vad în ce măsura echilibrul puterilot în stat să ie etapizat.  

UPDATE – JUDECĂTOR CSM Am simțit inadecvate reacțiile unor politicieni la acțiunile justiției. Să sperăm că politicienii înțeleg că justiția trebuie să fie independentă. Au fost și dezamăgiri anul acesta. Suplimentarea locurilor în magistratură este o problemă. 

UPDATE – Klaus Iohannis Aveți perfectă dreptate, 2018 este anul cel mai greu pe care trebuie să-l parcurgem , pentru că este anul centanar. Fiecare dintre noi va da un examen greu, în fața opiniei publice. Oamenii așteaptă să ne facem treaba bine și să conturăm un viitor al Românei. vident, nu putem face un plan de 100 de ani, pentru că nici de un mandat nu putem să facem un plan. În cazul dvs. speranța romînilor este o justiției dreaptă, în așa fel încât oamenii să se simtă în siguranță!

UPDATE – Mariana Ghena Acest consiliu, în această componență va merge cu pași frumoși mai departe. Fiecare dintre noi are un mod diferit de a și susține agumentele. Sunt convinsă că anul 2017 a fost un prilej pentru fiecare să învățăm cum se iau cele mai bune decizii, cum să ne respectăm ca oameni, mai mult la acest for colegial. Sunt convinsă că 2018 va fi un altfel de an, mai bun decât 2017. Am toată considerația pentru colegii mei pentru probitatea lor M-am străduit să respect colegii, chiar dacă am fost sau nu de acord cu ei.

 

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, vineri, la CSM, speranţa şi încrederea că judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) se vor apleca cu timp, cu mult profesionalism şi cu multă obiectivitatea asupra aspectelor contestate în legile justiţiei, despre care a spus că au fost adoptate fără transparenţă, printr-o procedură neclară, ad-hoc, cu ”pumnul în gura opoziţiei” şi sub presiunea timpului. 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, referindu-se la şedinţa CSM în care se va alege noua conducere, că este un moment de maximă responsabilitate pentru membrii acestui for şi că obiectivul cel mai important îl reprezintă apărarea independenţei magistraturii.

“Este o zi importantă, un moment de maximă responsabilitate pentru membrii CSM, atât pentru cei care vor vota, cât şi pentru cei care vor candida, şi eu am convingerea că ne-am gândit cu toţii că obiectivul cel mai important este apărarea independenţei magistraturii într-un context destul de complicat”, a afirmat Lazăr, la sosirea la CSM.

Întrebat cum vede incertitudinea din Legislativ pe tema modificării legislaţiei penale, şeful Ministerului Public a replicat: ”Nu discutăm despre Parlament”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat vineri că a venit la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, deşi în această perioadă îşi delegase atribuţiile unui secretar de stat, pentru că alegerea conducerii CSM este un moment important.

Întrebat de ce şi-a scurtat vacanţa, ministrul Justiţiei a răspuns: “Pentru că nu sunt în concediu de la CSM, pentru că este un moment important şi am venit la alegerile preşedintelui”.

Tudorel Toader şi-a delegat atribuţiile de ministru al Justiţiei unui secretar de stat până în 8 ianuarie.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se reuneşte vineri pentru a-şi alege noua conducere – preşedintele şi vicepreşedintele, la şedinţă participând şi şeful statului, Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă