„Lista neagră”, documentul care dă fiori. Viorica Dăncilă solicită intervenția Comisiei Europene

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la finalul ședinței BPN, că premierul Viorica Dăncilă va cere explicații Comisiei Europene cu privire la o listă-document MCV.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 17:02

Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, un document care arată ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.

”Lista neagră” a redeschis Cutia Pandorei. Prezentarea listei negre de la Comisia Europeană- listă în care apar în clar nume de persoane ce ar trebui rapid verificate- nu a rămas fără ecou.

„În legătură cu teme care au apărut în spațiul public, și anume acea listă- document MCV de persoane care erau în diverse faze ale unor proceduri judiciare, dosare sau procese pe rol, doamna prim ministru ne-a informat că Guvernul și/sau Ministerul Justiției vor transmite o scrisoare de solicitare, de clarificare la Comisia Europeană în legătură cu acest document.

Să aflăm cu toții ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sunt informații pe care s-au bazat și de ce s-a făcut această solicitare, pentru că deja din ce în ce mai mulți din cei care și-au exprimat un punct de vedere consideră că aia a fost o imixtiune brutală în actul de justiție din România. Se poate spune chiar că era inducerea unei direcții ca acele persoane trebuie să fie neapărat condamnte. Nouă ni se pare ceva fără precedent, foarte grav și din acest motiv susținem demersul pe care l-a anunțat dna prim ministru”, a declarat Liviu Dragnea.

Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

Comentarii