10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiderul PSD, Marcel Ciolacu, crede că nu există rusofili nici în PNL,...

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, crede că nu există rusofili nici în PNL, nici în societatea românească

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ia apărarea PNL, în calitate de partid aliat la guvernare, susținând că doar din rea-credință poate fi acuzat PNL că ar avea lideri rusofili.

Ciolacu exprimă acest punct de vedere după ce ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a comparat pe prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, cu site-ul rusesc de propagandă Sputnik.

“E o perioadă în care mai cedează şi nervii. Ar trebui să ne cântărim foarte bine vorbele, ca şi politicieni, mai ales dacă ocupăm şi funcţii în Guvernul României sau suntem europarlamentari. Dacă extrapolez acum aş putea spune că deodată PNL este rusofil, dacă mergem pe o logică de rea-credinţă. El este totuşi membru al Coaliţiei. Cred că trebuie să fim foarte atenţi în această perioadă, nu este un val, nu este un fenomen rusofil în România, nu a fost niciodată. România şi-a ales şi a ştiut foarte bine cu cine are de-a face. În decursul istoriei noi, românii, am înţeles foarte bine cum trebuie să ne poziţionăm în relaţia cu Rusia. Rusia a făcut mult prea multe nedreptăţi României şi românilor ca să uităm acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu la postul Digi 24.

Se știe că Marcel Ciolacu, președintele PSD, are o relație foarte bună cu Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Postul de ministru al Afacerilor Externe este atribuit PNL, conform înțelegerii din Coaliția de guvernare. Rareș Bogdan a susținut însă că Bogdan Aurescu n-a fost numit în acest post de PNL ci de “stat”, făcând aluzie la președintele Iohannis.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă