5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăUPDATE Liderul PNL, Ludovic Orban: Cine sare nu ia condamnare

UPDATE Liderul PNL, Ludovic Orban: Cine sare nu ia condamnare

UPDATE: Ludovic Orban a făcut o declarație cu privire la vestea achitării sale.

Am făcut ceea ce trebuie să facă orice om normal. Astazi mi s-a făcut dreptate. Am încredere în puterea judecătorească și în sistemul de Justiție din România, care are capacitatea să facă dreptate.

După acești doi ani de încercare grea, am ieșit întărit. Sunt mai motivat să construiesc PNL, alături de colegii mei, ca alternativa de care are nevoie România astăzi.

Un procuror mi-a făcur un dosar nedrept, care nu se bazează pe niciun fel de probă.

Nu mai trebuie călcată în picioare puterea judecătorească, sistemul de Justiție trebuie lăsat în pace, a afirmat lidedul PNL.

Ludovic Orban era acuzat că i-ar fi cerut omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro, urmând a-i folosi în campania lui electorală pentru Primăria Capitalei.

La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut condamnarea lui Orban la un an de închisoare cu executare. Pe 31 ianuarie 2017, liderul PNL a fost achitat în acest dosar, decizia fiind luată de un complet de trei judecători al instanţei supreme.

“Mă consider nevinovat. Nu am abuzat de influenţa politică. Nu am făcut nici cea mai mică aluzie la această funcţie. Nu am avut niciun moment intenţia de a beneficia de finanţare ilegală. Nu e Biblia aici, dar v-am jurat. Am încredere în capacitatea dumneavoastră de a judeca”, le-a spus Orban judecătorilor, la ultimul termen al procesului, din 19 februarie, de la completul de cinci judecători al ICCJ.

La rândul său, procurorul DNA a cerut instanţei condamnarea liderului PNL la un an de închisoare cu executare, susţinând că s-a folosit de funcţia pe care o avea în PNL pentru a obţine foloase necuvenite, iar înregistrările ambientale completează denunţul depus împotriva lui de către omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă