Liderul liberalilor europeni critică violențele de stradă, dar și omnipotența serviciilor secrete

Guy Verhofstadt, liderului grupului ALDE din Parlamentul European a comentat, pe Facebook, violențele de la protestul din 10 august și a exprimat o îngrijorare cu privire la statutul serviciilor secrete din România.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 15.08.2018 - 10:40

Într-o postare pe Facebook, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a criticat răspunsul autorităților la protestul diasporei din 10 august, dar a atras atenția asupra activității politice a serviciilor secrete din țara noastră.

„Ca urmare a evenimentelor recente din București, dialogul și consultările sunt singura cale înainte. Dreptul de a protesta și libertatea de asociere nu pot fi restricționate, daca este vorba de manifestații pașnice. Cu toate acestea, este clar că represiunea violentă a protestelor de stradă nu poate fi accetabilă. Este o urgență ca guvernul Român să vină cu reforme curajoase care să fie cu adevărat eficiente în lupta anticorupție”, a scris Verhofstadt pe rețeaua de socializare.

„Este necesar, de asemenea, să ne asigurăm de sfărșitul omnipotenței și manipulărilor efectuate de serviciile secrete. Este esențial că România să rămână pe calea reformei și politicilor progresiste, mai ales acum, înainte de mandatul său președinție a Uniunii Europene”, a continuat liderul ALDE.

Mesajul lui Verhofstadt vine în contextul în care Beate Meinl-Reisinger, un politician din Austria, cere excluderea formaţiunii române Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) din grupul european Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE). Întrebat de Mediafax ce părere are despre această solicitare, Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt ALDE România a răspuns că „USR bate zadarnic la porţile ALDE europeni şi probabil foloseşte orice mijloace”.

 

Comentarii