7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiderii PSD și ai ALDE au discutat despre rectificarea bugetară

Liderii PSD și ai ALDE au discutat despre rectificarea bugetară

UPDATE. Dragnea: Rectificarea bugetară va fi realizată în aşa fel încât deficitul bugetar să nu depăşească 3%

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că rectificarea bugetară va fi realizată astfel încât deficitul să nu depăşească 3%, el menţionând că regimul de creştere a veniturilor este în grafic.

“Domnul ministru de Finanţe ne-a informat că rectificarea bugetară va fi realizată în aşa fel încât deficitul bugetar să nu depăşească 3%, aşa cum am stabilit de la început. Doar câteva informaţii: creşterea veniturilor, regimul de creştere a veniturilor este în grafic, deci au crescut în fiecare lună. Privind execuţia la 10 luni, vă spun doar o informaţie care mi se pare importantă – este o creştere cu 75% a investiţiilor comparativ cu primele 10 luni ale anului trecut, ceea ce pentru noi reprezintă un semnal extrem de important. Deci faţă de 9 miliarde investiţii – primele 10 luni ale anului trecut, 16 miliarde investiţii – 10 luni în 2018, ceea ce pentru orice economie din lume reprezintă un semnal extrem de important”, a afirmat Dragnea.

În legătură cu bugetele locale, Liviu Dragnea a precizat că marţi va avea loc o discuţie finală pe această temă.

“Nu am discutat despre bugetele locale. Nu au putut să vină doi specialişti de la Finanţe şi de la Dezvoltare. Vom discuta, cred că marţi vom avea o discuţie finală şi cu colegii de la ALDE şi Finanţele şi cu Ministerul Dezvoltării şi cu doamna prim-ministru, dar în acelaşi timp trebuie să discutăm şi despre proiecţia bugetară pe anul viitor, pentru a vedea care este anvelopa ce poate susţine impactul bugetar al măsurilor pe care le propunem, în aşa fel încât autorităţile locale să înceapă, cu 2019, să iasă din această situaţie în care au fost puse timp de 20 şi ceva de ani, în aşa fel încât în fiecare an bugetul de stat se închidea pe bugetele locale şi sigur că vrem să le punem şi nişte condiţionalităţi, dar de bun simţ. Despre asta o să discutăm în detaliu după ce avem discuţia aceasta”, a precizat Dragnea.

 

Liderii PSD și ai ALDE discută rectificarea bugetară

Şedinţa se desfăşoară în biroul lui Liviu Dragnea de la Cameră, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a venit însoţit de mai mulţi lideri ALDE, printre care Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea.

La reuniune participă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a avut anterior o întâlnire cu Liviu Dragnea.

Miercuri, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declara că va discuta cu reprezentanţii Partidului Social Democrat, astfel încât ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să facă o prezentare în cadrul unei şedinţe a coaliţiei referitor la obiectivele proiectului de rectificare bugetară.

“În legătură cu rectificarea bugetară, vom discuta cu colegii din PSD ca ministrul de Finanţe să ne facă o informare la zi cu privire la execuţia bugetară până la finele lunii octombrie şi cu obiectivele care trebuie atinse până la sfârşitul anului, prin urmare care mai e nevoia de finanţare, dacă mai este o nevoie de finanţare, şi ce soluţii se întrevăd în acest sens, precum şi cu proiecţia bugetului pe anul 2019”, preciza Tăriceanu.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă