Liderii PSD pregătesc congresul partidului. Ce priorităţi are Viorica Dăncilă

Preşedintele interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, se întâlneşte sâmbătă, la Neptun, cu liderii organizaţiilor judeţene, pentru a discuta despre pregătirea Congresului din 29 iunie şi despre activitatea partidului din perioada următoare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2019 - 09:30

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că la întâlnirea de la Vila de protocol din Neptun nu se discută deocamdată despre remanierea Guvernului şi că aceasta nu este o temă nici după congres. "Pentru mine, după congres este important să facem o analiză în toate organizaţiile judeţene, să mă întâlnesc cu toţi preşedinţii de organizaţii, să merg în teritoriu, pentru mine aceasta reprezintă o prioritate. Şi bineînţeles, după congres, avem primele 6 luni de guvernare. Vreau să ieşim cu ceea ce am realizat, ceea ce nu am realizat, să facem o analiză pe fiecare minister în parte", a afirmat aceasta, potrivit Agerpres.

Ea a comentat şi anunţul lui Codrin Ştefănescu cu privire candidatura sa la funcţia de secretar general al PSD. "Este opinia lui. Vom discuta la întâlnirea pe care o avem despre profilul pe care trebuie să îl aibă viitoarea conducere, pentru că este important să ne pliem şi pe ceea ce vor oamenii", a arătat ea. Premierul a mai declarat că toţi cei care vor să candideze trebuie să beneficieze de această oportunitate, iar dacă majoritatea va decide că trebuie introduse în statutul partidului criterii de integritate, atunci aşa se va întâmpla. Despre ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, ea a menţionat că dacă vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, nimeni nu o să îi îngrădească acest drept şi va fi introdus în sondaje de opinie.

Temele care vor fi abordate la întâlnirea de sâmbătă au fost explicate de preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu: "E o întâlnire de lucru. Avem câteva discuţii pe marginea pregătirii congresului, vom inventaria conferinţele care s-au ţinut şi vom vedea cum s-au comportat organizaţiile şi şi-au nominalizat delegaţii. De asemenea, vom analiza activitatea partidului şi programul pentru vara aceasta. Întâlnirea preşedintelui partidului cu preşedinţii organizaţiilor judeţene se desfăşoară până sâmbătă după-amiază".

 

Comentarii