30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiberalii nu vor vota noul Cod administrativ

Liberalii nu vor vota noul Cod administrativ

Deputatul liberal susţine că iniţial s-au făcut o serie paşi înainte, importanţi şi necesari pentru administraţia publică românească, dar în perioada dezbaterilor, înainte de a intra la votul Senatului, prin amendamente majore făcute de grupul PSD în comisia specială pentru Codul administrativ, “s-au impus o serie de reglementări care, fără nicio exagerare, întorc administraţia publică românească înainte de 1989”.

Potrivit sursei citate, practic, rolul funcţiei publice, elementul de bază al unei administraţii profesioniste, este desfiinţat, iar din Agenţia Naţională a Funcţionarului Public “mai rămâne clădirea, un preşedinte într-un birou şi portarul, în rest ANFP-ul este o cutie poştală”.

“Prefecţii şi subprefecţii devin demnitari, cu rang de secretar de stat, respectiv subsecretar de stat, cei 2.000 şi mai bine de şefi de servicii deconcentrate devin manageri cu statut de demnitar, respectiv de subsecretar de stat. România va fi singura ţară din Europa care va avea 2.500 – 3.000 de secretari şi subsecretari de stat”, a declarat Dobre.

În opinia sa, “nici pe vremea comunismului, un şef de instituţie nu-şi putea permite ceea ce această lege va permite”.

“Ministrul va tăia şi spânzura, de-a lungul şi de-a latul scumpei noastre patrii, iar în fiecare structură locală deconcentrată, la rândul lui, şeful – mare, mic, manager, demnitar, cu rang de subsecretar de stat – va da afară când vor muşchii lui, va angaja pe cine doresc muşchii lui, va transforma funcţii, categorii din sistemul de funcţionari publici când vrea şi cum vrea”, a mai spus deputatul PNL.

Dobre a precizat că PNL a luat o decizie politică la nivelul conducerii şi nu va vota acest Cod administrativ, iar liberalii se vor strădui în cursul dezbaterilor să corecteze, atât cât vor reuşi, o serie întreagă de dispoziţii aberante.

Comisia parlamentară specială a reexaminat, miercuri, proiectul de Cod administrativ şi a dat un raport de admitere cu amendamente admise care îl înlocuieşte pe cel vechi. “În urma reexaminării proiectului de lege, membrii comisiei au hotărât cu majoritate de voturi să adopte un raport înlocuitor de admitere cu amendamente admise, prezentate în Anexa nr.1 şi Anexa nr.2. Ele fac parte integrantă din raportul înlocuitor”, a declarat deputatul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele comisiei.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă