Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Legea privind Institutul Levantului, condus de Emil Costantinescu, este socotită neconstituțională

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, o sesizare a preşedintelui Klaus Iohannis, conform căreia noua Lege privind Institutul Levantului este neconstituțională.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.06.2020 - 18:43

Decizia de miercuri a Curții Constituționale intervine după ce președintele Klaus Iohannis a trimis la CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 66/2019 pentru modificarea şi completarea Legii 117/2017 privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului.

"Motivele enunţate de iniţiatorii actului normativ nu sunt de natură să justifice o situaţie extraordinară a cărei reglementare nu putea fi amânată sau realizată pe calea procedurii obişnuite de legiferare", menționa șeful statului în sesizarea de neconstituţionalitate pe care o adresase Curții Constituționale.

Tot în opinia șefului statului, un motiv de neconstituționalitate este că acea prevedere din noua lege care se referă la conducerea Institutului Levantului ar fi ambiguă.

Controversa publică privind această instituție a izbucnit acum trei luni. Astfel, în martie 2020, USR a propus chiar desfiinţarea Institutului Levantului, înființat și condus de fostul președinte Emil Constantinescu. „Un milion de euro nu este justificat pentru Institut, care foloseşte bani publici pentru promovare personală", a susținut, la acel moment, deputatul USR Iulian Bulai.

Comentarii

loading...