16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăLa o zi distanță de prima încleștare parlamentară în guvernarea PNL

La o zi distanță de prima încleștare parlamentară în guvernarea PNL

Adoptarea moțiunii simple nu are însă consecințe juridice și nu atrage demiterea ministrului, instrumentul parlamentar fiind doar o recomandare pentru premier, scriu Știripesurse.ro.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat că luni va da detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020 și despre un plan de măsuri pentru stabilizarea economiei naționale, după dezbaterea și votul moțiunii simple.

Planul elaborat de Cîțu vizează și eliminarea dezechilibrelor macroeconomice pe care economia le-a adunat în ultimii trei ani de guvernare social-democrată, potrivit ministrului de resort.

 
Liberalul s-a angajat, prin declarații publice, ca deficitul pe 2020 să se apropie de circa 3,5% din PIB și ca rata nominală de creștere a cheltuielilor bugetare să nu fie mai mare de 4%. Aceasta din urmă este o cerere a Comisiei Europene transmisă în recomandările din luna iunie a acestui an.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că moțiunea simplă depusă de social-democrați împotriva ministrului Finanțelor Florin Cîțu constituie încă o ocazie de a prezenta “nenorocirea lăsată de guvernanți iresponsabili”. Acesta a pus la îndoială veridicitatea datelor din alcătuirea bugetului de stat al PSD.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă