7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăLa nouă secții din Sectorul 1 se renumără voturile, la șapte dintre...

La nouă secții din Sectorul 1 se renumără voturile, la șapte dintre ele sunt erori substanțiale

Avocatul Mihai Drăgan, reprezentantul organizației PSD Sector 1 și al primarului Dan Tudorache, a anunțat, marți la amiază, că la 9 secții de votare din Sectorul 1 se renumără, în acest moment, voturile de la alegerile locale.

Potrivit avocatului Mihai Drăgan, numărătoarea paralelă a PSD atestă că Dan Tudorache ar fi obținut 205 voturi în plus față de Clotilde Armand și, drept urmare, ar trebui să fie reconfirmat în funcția de primar de sector.

Totuși, avocatul a precizat că la șapte din cele nouă secții la care se renumără voturile s-au remarcat diferențe substanțiale între datele din procesele verbale și numărul de voturi exprimate, ceea ce face necesară renumărarea acestora.

Biroul Electoral Central (BEC) s-a reunit, marți, pentru a discuta mai multe probleme, una dintre ele fiind solicitarea PSD – Sector 1 de a se renumăra voturile de pe raza acestui sector. Pe de altă parte, surse neoficiale anunță că Biroul Electoral Central ar urma să ia, abia miercuri, o decizie privind renumărarea voturilor din întregul Sector 1.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă