11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăKovesi va fi audiată marți de CSM, după ce ministrul Justiției i-a...

Kovesi va fi audiată marți de CSM, după ce ministrul Justiției i-a cerut revocarea de la DNA

Laura Codruța Kovesi va fi audiată, marţi, de Consiliul Superior al Magistraturii, de la ora 14, a anunțat, luni, un comunicat al CSM.

———————————————–

UPDATE 12,00: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, pentru agenţia Mediafax, că va participa la şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM de marţi, în care se va discuta solicitarea privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA.

———————————————–

”Secţia pentru procurori informează opinia publică cu privire la faptul că urmează să ia în discuţie solicitarea Ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în şedinţa stabilită pentru ziua de marţi, 27 februarie 2018, ora 14.00, la sediul Consiliului”, menționează comunicatul de luni al CSM.

Audierea este necesară pentru că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcția de pocuror șef al DNA, iar CSM trebuie să emită un aviz asupra acestei propuneri.

Avizul CSM are doar caracter consultativ, dar emiterea lui este obligatorie.

Ministerul Justiţiei a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituţiei, raportul ministrului Toader privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie, raport în care ministrul anunță că a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului – șef al DNA.

Pe lângă raport, Ministerul Justiţiei a publicat şi 11 anexe care conţin rapoarte ale Inspecţiei Judiciare, decizii ale Curţii Constituţionale, un aviz şi un raport al Comisiei de la Veneţia, comunicate de la Inspecţia Judiciară, un raport de activitate pe anul 2006 al Ministerului Public şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă