Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klemen Hunor: Nu este corect ca interesul public naţional să fie prioritar în faţa interesului local

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a cerut marţi premierului Viorica Dăncilă, în cadrul unei întrevederi avute cu aceasta, revenirea la varianta Codului Administrativ votată în Parlament, informează Agerpres.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2019 - 16:54

,,Am cerut, dacă se poate, să fie discutat textul, din nou, fiindcă nu a apărut în Monitorul Oficial şi până când Parlamentul lucrează este posibil să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei următoare (...) Şi, dacă se poate, o revenire la forma din Parlament, fiindcă acolo au existat dezbateri şi Curtea Constituţională a luat o decizie legată doar de formă, de bicameralism şi nu a analizat fondul textului. Problemele de neconstituţionalitate erau legate de bicameralism, de formă, de procedură, nici de fond", a declarat Kelemen Hunor.

Referitor la folosirea limbii materne în administraţie, liderul UDMR i-a spus premierului că drepturile câştigate nu pot fi retrase sau anulate.

,,I-am spus că drepturile câştigate, e un principiu, rămân drepturi câştigate, nu se anulează, nu se atinge de drepturile câştigate. Şi acolo scrie că în funcţie de datele statistice, de recensământ, drepturile câştigate vor fi retrase dacă se schimbă procentul în interiorul unei unităţi administrative", a mai spus acesta.

Totodată, el a subliniat că nu este corect ca interesul public naţional să fie prioritar în faţa interesului local, solicitând modificarea articolului respectiv.

,,Am spus că nu este corect şi ar trebui să se gândească la modificare la acel articol unde scrie că interesul public naţional tot timpul este prioritar faţă de interesul public local. Asta înseamnă că orice guvern va încăleca administraţia locală şi administraţia locală permanent va fi sub presiune autorităţilor centrale, ceea ce nu este ok", a arătat liderul Uniunii.

Comentarii

loading...