4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis și Roberta Metsola au sosit la Chișinău cu același avion

Klaus Iohannis și Roberta Metsola au sosit la Chișinău cu același avion

Președintele României, Klaus Iohannis, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au sosit la Chișinău cu același avion, pentru a participa la Summit-ul Comunității Politice Europene.

Alături de șeful statului român, la reuniune participă și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Reuniunea CPE se desfășoară în localitatea Bulboaca din Republica Moldova. Aeronavele oficiale aterizează pe aeroportul internațional Chișinău. Apoi, invitații se deplasează la locul reuniunii cu autovehiculele.

Pe tot parcursul zilei de 1 iunie 2023, spațiul aerian al Republicii Moldova este restricționat, din motive de securitate. Au acces doar avioanele delegațiilor care participă la reuniunea CPE.

Reuniunea CPE din Republica Moldova reprezintă cel de-al doilea Summit al acestei organizații. Prima reuniune a CPE s-a desfășurat în anul 2022 la Praga. România și Republica Moldova se numără printre membrii fondatori ai CPE.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă