10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis nu s-a prezentat la reuniunea de la Bruxelles privind Brexitul

Klaus Iohannis nu s-a prezentat la reuniunea de la Bruxelles privind Brexitul

Pe scaunul gol, așezat în dreptul drapelului României, ar fi trebuit să stea preşedintele român.

Șefii de stat sau de guvern din țările Uniunii Europene s-au reunit miercuri seara la Bruxelles, pentru a discuta impasul negocierilor pentru Brexit. În imaginile de la începutul reuniunii, Klaus Iohannis este de negăsit. Deocamdată este neclar dacă șeful statului a lipsit sau a întârziat.

Sesizarea scaunului gol a fost făcută de jurnaliştii de la The Guardian.

Deocamdată este neclar dacă șeful statului a lipsit sau a întârziat mai mult în Italia.

Preşedintele şi-a prelungit şederea în sudul Italiei. Klaus Iohannis a vizitat, împreuna cu soţia sa, parcul arheologic din Pompei, oraş şters de pe hartă la începutul mileniului I după o erupţie a vulcanului Vezuviu.

Administraţia Parcului a postat pe Facebook imagini cu preşedintele îmbrăcat lejer, de vară, alături de soţia sa. Administraţia Prezidenţială „a omis“ să comunice şi această vizită de relaxare.

 

Chiulangită cronică pentru Iohannis

 O simplă căutare pe Google arată o mulțime de evenimente de la care a absentat președintele Klaus Iohannis.

Primele rezultate ale căutării “Iohannis a lipsit”, pe Google: a lipsit fără nicio motivație de la reuniunea șefilor de stat sau de guvern în problema impasului negocierilor Brexit – oct 2018 – a lipsit de la slujba de Crăciun (dec 2017) – a lipsit de la ședința solemnă a Parlamentului pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă – martie 2018 – a lipsit de la inaugurarea bazei americane de la Deveselu – mai 2016.

Mai mult, înainte de a fi președinte, ziarele sibiene spuneau că în 15 ani a apărut doar de două ori la festivitățile de Ziua Națională.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă