Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis, AMENDAT de Consiliul pentru combaterea discriminării pentru apelativul "nişte penali" Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, de către Consiliul Naţional pentru Combatere

Klaus Iohannis, amendat de CNCD cu 2000 de lei pentru apelativul "nişte penali”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declaraţiile publice a folosit termenul "nişte penali".

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2018 - 13:39

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis miercuri amendarea şefului statului cu suma de 2.000 de lei.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amânat, luni, pentru 26 martie discutarea sesizării privind eticheta de ”penali” folosită de preşedintele Klaus Iohannis şi cea de "inculpaţi" folosită de procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sesizarea a fost depusă de site-ul Luju.ro în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi vizează folosirea etichetelor ”penali” şi ”inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi la adresa celor care ”atacă justiţia”.

În contextul scandalului înregistrărilor făcute de Vlad Cosma, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, pe 15 februarie, că „nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA”. Preşedintele a refuzat să definească termenul „penali”, dar şi să răspundă la mai multe întrebări referitoare la posibilele falsificări de probe de către procurori. „Avem un scandal în spaţiul public şi cred că destul de multă lume se aşteaptă să-mi expun opinia. Lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA”, a spus Klaus Iohannis.

Comentarii