Foto: Arhivă

Iohannis: Sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie

Președintele Iohannis a semnalat, miercuri, că "sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2020 - 00:06

Șeful statului a declarat, miercuri, despre coronavirus, că "nu ne-am dorit această boală" și că "ea ar fi venit oricine ar fi fost la guvernare", dar a atras atenția că "sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie".

"Se impune accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Solicit Parlamentului să aprobe în procedură de urgență legea care clarifică procedurile de carantină și izolare", a precizat șeful statului.

El a spus că știe că românii își doresc să revină la viața lor obișnuită, fără restricții, de dinainte de începerea epidemiei, dar a recunoscut că acest lucru nu este încă posibil.

"Dacă situația se înrăutățește, putem să revenim la măsuri mai restrictive, dar eu nu-mi doresc acest lucru și cred că nici românii nu-și doresc acest lucru. Haideți să respectăm regulile în vigoare!", a cerut șeful statului.

Aceste declarații au fost făcute în după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, după ce, în ultimele 24 de ore, adică de marți până miercuri, în România se înregistrase un număr record, de 555 de noi cazuri confirmate de coronavirus.

Comentarii