5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis: Sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie

Iohannis: Sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie

Șeful statului a declarat, miercuri, despre coronavirus, că “nu ne-am dorit această boală” și că “ea ar fi venit oricine ar fi fost la guvernare”, dar a atras atenția că “sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie”.

“Se impune accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Solicit Parlamentului să aprobe în procedură de urgență legea care clarifică procedurile de carantină și izolare”, a precizat șeful statului.

El a spus că știe că românii își doresc să revină la viața lor obișnuită, fără restricții, de dinainte de începerea epidemiei, dar a recunoscut că acest lucru nu este încă posibil.

“Dacă situația se înrăutățește, putem să revenim la măsuri mai restrictive, dar eu nu-mi doresc acest lucru și cred că nici românii nu-și doresc acest lucru. Haideți să respectăm regulile în vigoare!”, a cerut șeful statului.

Aceste declarații au fost făcute în după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, după ce, în ultimele 24 de ore, adică de marți până miercuri, în România se înregistrase un număr record, de 555 de noi cazuri confirmate de coronavirus.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă