Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kelemen Hunor, UDMR: Vom vota moțiunea de cenzură când va influența viitorul și binele societății

Atunci când moțiunea va influența viitorul și binele societății, atunci se poate conta pe noi, vom fi prezenți la vot, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 01.07.2018 - 15:48

Moțiunea de cenzură de săptămâna trecută și așteptările Uniunii Europene au fost temele principale abordate de președintele Uniunii Kelemen Hunor în dezbaterile din cadrul taberei politice organizate în acest weekend de MIÉRT și UDMR, în localitatea Subcetate din județul Harghita.

Liderul Uniunii a subliniat faptul că, în loc să se ducă o luptă permanentă pentru putere, ar trebui să se vorbească despre viitor, să prezentate soluții la problemele cu care se confruntă societatea.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre antecedentele, dar și despre concluziile moțiunii de cenzură de săptămâna trecută, prin care opoziția a intenționat să înlăture guvernul Dăncilă. UDMR a fost prezentă la dezbatere, dar nu a participat la vot, deoarece a considerat că moțiunea de cenzură reflecta clar lupta politică, viza puterii, în niciun caz viitorul societății.

„Îmi pot imagina ceva mai bun decât actualul guvern, dar dacă vrei să schimbi, trebuie să fii capabil să răspunzi la cele mai elementare întrebări despre ceea ce se întâmplă după o moțiune de cenzură, de exemplu care este obiectivul tău cu puterea pe care ai dobândit-o, ce fel de viitor poți oferi societății „, a precizat președintele UDMR, menționând, totodată, că dacă cineva ar fi dorit cu adevărat să schimbe guvernul, ar fi trebuit să fie prezent în sala de plen — referindu-se la faptul că în ziua votului, mulți liberali au lipsit, deși ei au fost cei care au inițiat moțiunea de cenzură care viza schimbarea actualului Guvern.

Președintele Kelemen Hunor a mai spus că, parlamentarii Uniunii au urmărit amuzați semnalele liberalilor din ultima lună, care sugerau că, dacă UDMR ar fi votat cu opoziția, mulți politicieni PSD ar fi fost încurajați și ar fi votat pentru înlocuirea guvernului.

„Când cineva face afirmații despre situații care se vede clar că sunt nerealiste, atunci e clar că nu ai cu cine să inițiezi un dialog constructiv”, a adăugat liderul Uniunii, subliniind că este o minciună faptul că actualul guvern este menținut în viață de UDMR, o minciună pe care o promovează toată lumea, începând cu presa și până la paginile social media.

„Coaliția de guvernare PSD-ALDE funcționează și fără noi: dacă acționează constructiv atunci face bine și fără noi, iar dacă vrea să facă rău, o poate face și fără noi. În ceea ce privește moțiunea de cenzură, nu am susținut PSD și nu i-am susținut nici pe liberali, iar în acest context politic, cu acești lideri, nu aș putea nici astăzi să recomand un alt pas colegilor mei din UDMR, altfel de cum am decis miercuri”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii le-a vorbit participanților la dezbatere despre viziune și viitor, subliniind că, astăzi, în România, una dintre cele mai mari probleme este lipsa viziunii și a strategiei pentru viitor.

„Viziunea noastră pentru maghiarii din Transilvania este aceeași: dorim să construim o comunitate maghiară, care rămâne pe pământul natal, își păstrează identitatea, este de succes și competitivă. La Congresul nostru de anul viitor aceasta va fi misiunea noastră, să elaborăm această viziune în detaliu, pe sectoare„.

Răspunzând unei întrebări adresate de participanți, referitor la Uniunea Europeană și la scepticismul blocului comunitar, președintele UDMR a spus că birocrația de la Bruxelles ar trebui să se schimbe pentru ca cetățenii să se simtă mai apropiați de Europa. „Trebuie să existe o schimbare în abordarea rigidă pe care, de multe ori, o constatăm, de exemplu, pentru UE curbura castravetelui pare să fie uneori mai importantă decât situația minorităților naționale autohtone din Europa. Trebuie să se renunțe la ideea că Tomeștiul se vede bine și de lângă paharul de șampanie și caviar, pentru că nu este așa, nu se vede deloc„, a subliniat președintele UDMR, precizând că, este și interesul maghiarilor din Transilvania ca Uniunea Europeană să fie puternică, deoarece altfel nu va avea nicio șansă în contextul unei concurențe globale.

„O Uniune Europeană puternică este posibilă doar atunci când poate identifica așteptările societăților din statele membre. Din punct de vedere economic și politic, Uniunea Europeană are o singură șansă: doar dacă se confruntă cu adevărat cu problemele societăților și găsește soluții pentru acestea”, a subliniat președintele Kelemen Hunor.

Tinerii au întrebat cum se pot orienta în situația politică actuală, cum pot explica oamenilor cauza și contextul unei decizii politice. „Gândiți cu mintea voastră și nu vă lăsați manipulați. Încercați să aveți în vedere contextul unei situații, toate posibilitățile de finalizare a acesteia, și nu permiteți să vă influențeze nimeni, deoarece ambele părți politice, atât dreapta cât și stânga, încearcă să o facă. Dacă credeți în ceva, fiți loiali principiilor voastre, respectați-vă propriile adevăruri și spuneți acest lucru oamenilor, ori de câte ori este necesar”, a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

 

Comentarii

loading...