Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kelemen Hunor: UDMR nu va susține un Guvern minoritar

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru RFI că formațiunea pe care o conduce nu va susține un Guvern minoritar.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 27.08.2019 - 12:34

"Noi am luat o decizie în mai, când am spus înainte de europarlamentare că nu susţinem Guvernul PSD-ALDE, nu s-a schimbat nimic de atunci. Noi am votat o moţiune de cenzură în iunie, nu a trecut moţiunea de cenzură nici cu voturile noastre, nu a avut majoritate de 233 de voturi, deci de atunci nu s-a schimbat nimic. Noi nu vedem în acest moment argumente pentru a susţine un Guvern care nu are o susţinere parlamentară, coaliţia nu mai există, PSD singur nu are, părăsesc parlamentarii PSD grupurile parlamentare şi ieri câţiva au anunţat că vor pleca, continuă această mişcare în interiorul PSD. Nu vreau să comentez aceste aspecte, dar noi nu găsim argumente, nu vedem raţionamentul pentru a susţine un guvern minoritar. Deci, toate speculaţiile sunt inutile şi nu au nici o bază", a declarat Kelemen Hunor la RFI, citat de Agerpres. 

De asemenea, acesta a subliniat că UDMR nu a purtat nicio discuție cu PSD în acest sens. 

"Nu am fost solicitaţi. Ultima dată, cu premierul şi preşedintele PSD, doamna Dăncilă, am vorbit in iunie, când era sesiunea parlamentară. Deci nu există nicio discuţie. Dar nu avem intenţia de a susţine un guvern minoritar, nu avem intenţia de a intra într-un Guvern minoritar. Dar, faţă de începutul lunii mai, când am luat acea hotărâre de a nu susţine guvernul - atunci exista o majoritate - nu s-a schimbat nimic", a spus Hunor. 

Totodată, președintele UDMR a reafirmat că formațiunea va vota moţiunea de cenzură a liberalilor. 

"Noi am votat o moţiune de cenzură în iunie, în condiţiile date iarăşi nu găsesc argumente să nu votăm o moţiune de cenzură, dar nu mai e problema votului moţiunii de cenzură. În acest moment, problema este dacă cei care iniţiază moţiunile de cenzură îşi asumă guvernarea sau nu. Am înţeles că da, PNL-ul îşi asumă guvernarea. Trebuie să vină în acest moment cu câteva clarificări: cine va fi prim-ministru, cine vor fi miniştrii, ce program de guvernare pe termen scurt, eventual pe termen mai lung, pentru că acum există şansa reală să treacă moţiunea de cenzură. Până acum se putea spune că este un exerciţiu obligatoriu - 'depunem moţiunea de cenzură, oricum nu trece, că nu avem majoritate'. Acum nu mai poţi să te ascunzi după o majoritate a celor care guvernează şi nu mai poţi să spui că e un exerciţiu democratic depunerea moţiunii de cenzură. Să vedem cel care îşi asumă guvernarea şi cu ce majoritate parlamentară transparentă va veni. Dar înainte de moţiunea de cenzură s-ar putea să ajungă doamna prim ministru la concluzia că nu poate să-şi construiască o majoritate şi îşi dă demisia, nu mai aşteaptă votul Parlamentului, e un exerciţiu democratic. Dar alegerile anticipate sunt excluse. În această perioadă, în acest an, alegeri anticipate nu pot fi provocate, nu pot fi organizate. În Constituţie, în articolul 89 scrie foarte clar, în ultimele şase luni din mandatul preşedintelui nu se poate dizolva Parlamentul. Punct. Nu există varianta alegerilor anticipate în acest an", a completat Kelemen Hunor. 

Comentarii

loading...