7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăKelemen Hunor: UDMR îl susţine pe Manfred Weber ca principal candidat la...

Kelemen Hunor: UDMR îl susţine pe Manfred Weber ca principal candidat la preşedinţia CE

“La Congresul PPE care va avea loc luna viitoare la Helsinki, UDMR îl susţine pe Manfred Weber ca principal candidat la preşedinţia Comisiei Europene. În contextul întâlnirii de la Strasbourg am subliniat: vrem o Transilvanie dezvoltată, o Europă puternică. Vrem o Uniune Europeană care nu este dezbinată, care poate face faţă cu succes şi competiţiei la nivel global, o Europă în care cultura comunităţilor naţionale autohtone este considerată o valoare, nu o ameninţare”, a scris pe Facebook, Kelemen Hunor.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de UDMR, Kelemen Hunor s-a întâlnit luni, la Strasbourg, cu unul dintre principalii candidaţi la conducerea PPE, Manfred Weber şi cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz White.

Sursa citată a precizat că liderul Uniunii le-a prezentat liderilor europeni situaţia minorităţilor naţionale autohtone europene în contextul Minority Safepack şi perspectiva transilvană a alegerilor pentru Parlamentul European.

La discuţiile de la Strasbourg a participat şi reşedintele FUEN, Vincze Lorant, care a arătat că ar trebui căutaţi aliaţi de încredere în Europa pentru susţinerea cauzei minorităţilor naţionale europene, iar Partidul Popular European a fost printre primii care au răspuns pozitiv la solicitarea comunităţilor minoritare autohtone.

Liderul european, Manfred Weber, a subliniat faptul că trebuie găsite răspunsuri corecte şi soluţii adecvate pentru problemele cetăţenilor şi, din acest punct de vedere, a subliniat importanţa chestiunilor care preocupă comunităţile minoritare şi cărora Partidul Popular European trebuie să le răspundă, a mai precizat comunicatul UDMR.

Cele mai citite

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă