Foto Arhiva

Kelemen Hunor: Trebuie amendată legislaţia, să nu mai fie abuzuri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, referindu-se la protocoalele SRI, că legislaţia trebuie amendată, ca să nu mai aibă loc abuzuri.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.04.2018 - 14:01

"Subiectul protocoalelor este cel mai important din aceste zile în politica noastră internă, dar nu numai, ci şi în ceea ce priveşte aprecierea României pe plan internaţional. Noi de foarte mult timp vorbim de aspecte care nu sunt în regulă, care sunt dincolo de limitele statului de drept, dincolo de drepturile fundamentale ale omului. (...) Trebuie amendată legislaţia încât astfel de abuzuri să nu se mai întâmple pentru că nu este în folosul nimănui să existe echipe mixte, să existe procurori şi ofiţeri din servicii care fac dosare împreună, nu se poate accepta că cei de la procuratură au obligaţia de a informa cum au fructificat, cum au folosit informaţiile primite. Este o situaţie extrem de gravă", a spus Kelemen Hunor, solicitat să comenteze protocoalele semnate de SRI cu diverse instituţii şi dacă s-au comis abuzuri în urma protocolului între SRI şi Parchetul General.

Preşedintele UDMR a mai spus că într-o anumită zonă a justiţiei lucrurile sunt foarte grave.

"Am depăşit de mult statul de drept, nu există o justiţie corectă, echitabilă. În acest moment eu spun că nu se poate merge mai departe dacă aceste chestiuni nu sunt corectate, nu pentru unii, ci pentru noi toţi, pentru sănătatea democraţiei, pentru sănătatea societăţii, pentru a restabili încrederea în justiţie. Într-o anumită zonă a justiţiei, lucrurile stau foarte grav, e vorba de procuratură, nu de judecători. Aşteptăm răspuns de la CSM, de la factorii care au o responsabilitate uriaşă", a adăugat Kelemen Hunor.

Comentarii