Kelemen Hunor, despre aministie şi graţiere: Nici nu există un astfel de proiect

Un subiect precum amnistia şi graţierea nu poate fi discutat raţional în prezent în societatea românească, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, referindu-se la speculaţiile din spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă pe această temă.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2018 - 11:21

Kelemen Hunor nu consideră oportună o discuţie despre amnistie şi graţiere: „În principiu, în acest moment, în societatea românească, nu cred că se poate discuta raţional despre acest subiect, nu se poate discuta cu argumente sau contraargumente şi eu cred că în primul rând din această cauză sau din acest motiv nu este un moment bun, nu este perioada bună pentru a deschide un astfel de subiect, un subiect care apare în toate societăţile din când în când, la perioade diferite, la intervale diferite, dar eu nu cred că în România ar fi momentul să discutăm concret despre aşa ceva. Nici nu există un astfel de proiect”.

Întrebat dacă în opinia sa, Guvernul are o problemă de comunicare, liderul UDMR a răspuns fiecare guvern a avut o astfel de peoblemă, subiniind că de multe ori conţinutul actelor normative aflate pe agenda şedinţei de guvern ajunge în mapa miniştrilor cu 24 de ore înainte.

„Orice Guvern, fiecare Guvern a avut probleme de comunicare. Unii au comunicat un pic mai bine, alţii mai puţin bine, dar de fiecare dată e loc de mai bine şi mai ales de transparenţă. Când e vorba de agenda şedinţei de Guvern, în orice caz, de obicei, nu ştii conţinutul, ci doar titlul. De foarte multe ori, conţinutul ajunge în mapa miniştrilor cu 24 de ore înainte, mai ales în cazul miniştrilor care nu sunt avizatori, dar agenda trebuie să fie publică”, a precizat liderul UDMR.

Comentarii