Juncker îi felicită pe Ludovic Orban și pe Klaus Iohannis

Preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru numirea ca premier, declarându-se convins că spiritul de la Sibiu şi dorinţa sa pentru o Europă mai puternică acasă şi peste hotare vor continua să îi inspire acţiunile viitoare.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

05.11.2019 - 17:10

„Preşedintele Juncker l-a felicitat pe noul prim-ministru al României. Ludovic Orban, pentru nominalizare”, a anunţat la începutul briefingului de presă de marţi Mina Andreeva, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, scrie News.ro.

”Sunt convins că spiritul de la Sibiu şi dorinţa dumneavoastră pentru o Europă mai puternică acasă şi peste hotare vor continua să inspire acţiunile viitoare”, este o parte din mesajul lui Juncker, transmis de Andreeva, în care este surprins și Klaus Iohannis, interfața nesfârșită a orașului translivan.

Guvernul Orban a fost învestit luni în Parlament primind 240 de voturi, inclusiv de la PSD şi de la Pro România. Tot luni, miniştrii au depus jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Luni seară, Guvernul Orban a avut şi prima şedinţă informală, la care a fost prezent pentru scurt timp şi preşeditele Iohannis, pe care Ludovic Orban l-a invitat şi la următoarea şedinţă a Cabinetului, precum şi oricând va considera necesar.

 

Comentarii