Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

05.10.2018 - 15:17

Iulian Iancu, promotor al unei legi offshore favorabile României, operat de urgență

Rl online

05.10.2018 - 15:17

Potrivit unor surse apropiate parlamentarului. Acum se află în stare stabilă. Iulian Iancu ar fi urmat ca în cursul zilei de vineri să participe la o ședință a Coaliției pe tema legii offshore. Reamintim că Legea a fost retrimisă în comisii de plenul Camerei Deputaților, din cauză că forma promovată chiar de Iulian Iancu nu a fost agreată nici de ALDE, nici de UDMR.

Liderii Coaliției se întâlnesc din nou vineri pentru a discuta despre legea offshore, dar și despre ordonanța pe legile justiției. Liviu Dragnea vrea să ajungă la un acord cu Călin Popescu Tăriceanu după defecțiunea din Camera Deputaților, când legea offshore a fost retrimisă la comisii în urma nemulțumirilor ALDE, dar și ale UDMR.

"Acum, suntem chemați cu toții, acești parlamentari, să fim solidari în fața celui important proiect din ultimii 30 de ani pentru România. Ce s-a întâmplat în acest proiect? De ce este această stare de panică generalizată și de la versiune trecem la diversiune?

Simplu, stimați colegi! Nu am vorbit cu investitorii? Ce spunea colegii noștri astăzi dimineață? Vreți o lege offshore, vreți să apărați interesul investitorilor? Noi vrem? Este vorba despre România nu despre altceva? Ce s-a întâmplat?

Am stat de vorbă cu investitorii din februarie până în iulie, săptămână de săptămână, la orice varianta de a aduce un dolar un plus față de redevență nu au fost de acord! Doar redevența, atât! Atât să luăm din acest zăcământ? Doar redevența care este înghețată pentru 30 de ani într-un acord petrolier asupra căruia noi nu ne-am putut prezenta? Rămânem captivi acelui acord la nivelul acelei redevențe sau trebuie să aducem un plus statul român?”

Dacă la 1 milion venit suplimentar până la preț de 85 de lei, 30% ia statul român, 70% lăsăm investitorului, dacă el crește prețul la 190 de lei, 70% ia statul român, 30% investitorul. Și atunci la 1 milion de lei, 70% înseamna 420, 30% înseamnă 210, de la simplu la dublu. Și atunci vrea statului român, noi care am spus 420 sau dumneavoastră care ați spus 210 sub motiv că ar pleca. De ce să pleci când ai confirmat zăcământul, când ai confirmat 84 de miliarde, când știi că valorează 70 de miliarde, când ai dreptul să vinzi 50%, când ai și dreptul pe directive europene să exporți? De ce să pleci? Nu pleci!

Dar dacă prinzi un astfel de mediu mai poți să scoți 13 miliarde de dolari. Asta este miza- 13,5 miliarde de dolari! Asta vrem?", spunea Iancu despre legea offshore.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine