15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăIulian Iancu este propunerea PSD la ANRE. Ce spune Marcel Ciolacu?

Iulian Iancu este propunerea PSD la ANRE. Ce spune Marcel Ciolacu?

Iulian Iancu a fost validat în comisiile de specialitate pentru funcția de președinte al Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și urmează să fie votat și în Parlament. Șeful PSD Marcel Ciolacu spune că Iancu nu are antecendete așa cum s-a spus.

„Iulian Iancu este propunerea PSD pentru un post de membru neexecutiv la ANRE. Este susținută de mine, ținând cont că este un specialist în domeniu.

Nu am știință în acest moment că există vreo problemă în ceea ce-l privește pe domnul Iulian Iancu, că ar fi lucrat sau că lucrează pentru un stat străin. Este un specialist pe energie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Fostul deputat Iulian Iancu a fost validat, miercuri, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE.

Au fost 27 de voturi în favoarea candidaturii lui Iulian Iancu, propus de PSD pentru această funcţie. S-au înregistrat 6 voturi „împotrivă”, potrivit Agerpres.

Candidatura lui Iulian Iancu urmează să fie supusă votului plenului reunit al Parlamentului.

Comisiile de specialitate au respins celelalte candidaturi depuse pentru această funcţie. Astfel, Florin Munteanu, propus de USR, a obţinut 28 voturi „împotrivă” şi 6 voturi „pentru”, Scarlat Iriza – 27 de voturi „împotrivă” şi 6 abţineri şi Florin Victorel Rădoi – 28 voturi „împotrivă” şi 10 abţineri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă