Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ion Iliescu împlineşte 88 de ani. Ce își dorește primul președinte al României de după 1989

Fostul preşedinte Ion Iliescu împlineşte, sâmbătă, 88 de ani, urmând să-şi petreacă aniversarea acasă, alături de soţia sa, Nina Iliescu, şi de prietenii apropiaţi. Fostul şef de stat a declarat că îşi doreşte sănătate "cât om putea-o duce”.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2018 - 17:48

Întrebat cum petrece de ziua lui şi cine a fost să-l viziteze, Ion Iliescu a răspuns, pentru MEDIAFAX: „Paşnic, acasă, cu soţia şi cu prietenii apropiaţi. Chiar am şi acum musafiri, prieteni”.

 
De asemenea, întrebat ce mesaj transmite la cei 88 de ani să săi, Iliescu a spus: „Ne dorim sănătate, cât om putea-o duce”, citează Mediafax.

Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930, în municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi. A intrat în PCR în 1953 şi a devenit membru al Comitetului Central al PCR în 1965, însă, începând cu 1971, a fost treptat marginalizat de Nicolae Ceauşescu.

La sfârşitul lunii ianuarie 1989, s-a numărat printre fondatorii Frontului Salvării Naţionale (FSN). După 1990, Ion Iliescu a prins mai multe mandate de preşedinte al ţării. Primul mandat a fost între 1990 şi 1992, apoi între 1992-1996. În 1996 a fost învins la prezidenţiale de Emil Constantinescu, însă a revenit politic în 2000, când a reuşit să-l înfrângă în turul al doilea al alegerilor pe Corneliu Vadim Tudor.

În prezent, Ion Iliescu este preşedinte de onoare al Partidului Social Democrat, iar în ultimii ani a preferat să comunice public mai mult pe blogul său.

Comentarii

loading...