15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis vrea referendum, odată cu europarlamentarele

Iohannis vrea referendum, odată cu europarlamentarele

Iohannis spune că este nevoie de o analiză profundă, care la Cotroceni a început.

Preşedintele a fost întrebat, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, ce garanţii puteam avea că referendumul pe justiţie va avea loc curând.

„Garanţia pot fi doar eu, că preşedintele convoacă referendumul”, a răspuns preşedintele, precizând că nu a vrut să convoace un referendum doar ca să se afle în treabă şi să nu fie cvorum.

„Am început să analizez împreună cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost relativ puţini entuziaşti pentru ideea asta, eu şi încă doi-trei, dar am reuşit să conving mai mulţi că trebuie să judecăm foarte, foarte bine. Lucrăm deja intens la asta, analizăm variantele, datele, partea legală şi aşa mai departe”, a precizat Iohannis, citat de News.ro.

„Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, când avem alegeri europarlamentare, aproape, lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate”, a mai afirmat preşedintele.

”Nu vreau să fac eu un refrendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum, atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din opoziţie, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte, foarte intens. (…) I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune şi o întâlnire cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă”, a adăugat el.

 

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă