Iohannis vrea referendum, odată cu europarlamentarele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este „aproape hotărât” să convoace referendum în ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2019 - 19:06

Iohannis spune că este nevoie de o analiză profundă, care la Cotroceni a început.

Preşedintele a fost întrebat, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, ce garanţii puteam avea că referendumul pe justiţie va avea loc curând.

„Garanţia pot fi doar eu, că preşedintele convoacă referendumul”, a răspuns preşedintele, precizând că nu a vrut să convoace un referendum doar ca să se afle în treabă şi să nu fie cvorum.

„Am început să analizez împreună cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost relativ puţini entuziaşti pentru ideea asta, eu şi încă doi-trei, dar am reuşit să conving mai mulţi că trebuie să judecăm foarte, foarte bine. Lucrăm deja intens la asta, analizăm variantele, datele, partea legală şi aşa mai departe”, a precizat Iohannis, citat de News.ro.

„Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, când avem alegeri europarlamentare, aproape, lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate”, a mai afirmat preşedintele.

”Nu vreau să fac eu un refrendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum, atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din opoziţie, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte, foarte intens. (...) I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune şi o întâlnire cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă”, a adăugat el.

 

Comentarii