13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis vrea o variantă mai simplă a stării de alertă: "Ori ești...

Iohannis vrea o variantă mai simplă a stării de alertă: “Ori ești precaut ori ești prost”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi după-amiază, că își menține părerea conform căreia este nevoie de starea de alertă.

Șeful statului a precizat însă că “nu dorim să ne întoarcem în trecut”, adică nu dorește o stare de alertă cu aceleași restricții de până acum.

Iohannis a explicat că dorește “o variantă mai simplă, mai suplă a stării de alertă”, care să mențină unele obligații pentru cetățeni, cum ar fi aceea de a purta mască în spații închise.

Șeful statului a precizat, în atenția politicienilor care cer dovezi despre necesitatea acestor restricții, că dovada este numărul de peste 200 de cazuri noi de coronavirus care au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România. Într-o asemenea situație de evoluție a numărului de îmbolnăviri, “în fața unei boli, ori ești precaut, ori ești prost, una din două”, a opinat șeful statului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă