20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis: Vom avea un plan coerent pentru investiții cu bani europeni în...

Iohannis: Vom avea un plan coerent pentru investiții cu bani europeni în spitale, școli și mediu

„Până în aprilie, vom avea un Plan Naţional coerent, care va fi depus la Comisia Europeană şi, imediat după ce se primesc toate aprobările necesare, vom începe implementarea în spitale, în şcoli, în locuri de muncă şi pentru mediu. Vom avea în cadrul acestui plan şi multe alte zone care sunt extrem de importante pentru români”, a spus Iohannis, într-o declarație, la Palatul Cotroceni.

El a arătat că România poate să obţină fonduri europene „semnificative” prin PNRR, având la dispoziţie peste 30 miliarde de euro.

„Este, după părerea mea, nevoie de investiţii semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din România, dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni de zile. Aşa ceva nu are voie să se mai întâmple. Este nevoie de investiţii importante în spitale noi, în spitalele existente pentru a le moderniza, în sistemele din spitalele existente pentru a le face mai sigure pentru pacienţi. Gândiţi-vă cât de important este să avem investiţii în zona de terapie intensivă, în zona de alimentare cu oxigen, în zona de siguranţă pentru pacient şi pentru personalul din spital”, a transmis Iohannis.

El a precizat că o altă temă discutată a fost cea a locurilor de muncă, mai ales a celor pierdute pe timpul pandemiei, însă a reamintit că sunt oameni aflați şi acum în pericol în continuare să îşi piardă locul de muncă. „Este vital pentru noi toţi să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă pentru românii loviţi de pandemie”, a explicat Klaus Iohannis.

Şeful statului a evidenţiat şi necesitatea investiţiilor în şcoli, spunând că învățământul românesc are nevoie de foarte mulți bani, mai ales pentru siguranța elevilor. „Este nevoie şi aici de foarte multe investiţii pentru a nu avea incendii, pentru a nu avea accidente în şcoli, pentru a avea şcoli autorizate, pentru a avea elemente simple. Să eliminăm încălzirea pe lemne, să eliminăm toaletele din spatele curţilor şi aşa mai departe. Pe de altă parte, avem nevoie de materiale didactice moderne, avem nevoie de şcoli noi, avem nevoie de şcoli verzi, şcoli care sunt exemple pentru alţii, cum putem să ne implicăm pentru mediu”, a indicat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, este nevoie de programe serioase, sustenabile pentru mediu, de împădurire.

Preşedintele Iohannis a avut miercuri două şedinţe de lucru cu premierul Florin Cîţu şi cu mai mulţi membri ai Guvernului. La prima reuniune au participat viceprim-ministrul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, iar la cea de a doua ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă