8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis: Un gând bun şi o încurajare pentru suceveni

Iohannis: Un gând bun şi o încurajare pentru suceveni

Preşedintele le-a spus că nu sunt singuri şi le-a transmis să respecte recomandările autorităţilor. Preşedintele a transmis medicilor şi personalului din spitale un gând bun şi un mesaj de încurajare, precum şi faptul că au început să sosească materiale de protecţie, măşti, halate de protecţie, ”autorităţile s-au mişcat” şi echipamentele vor fi trimise în cel mai scurt timp în spitale.

”Încep cu un gând bun şi o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru munipiul Suceava şi comunele care înconjoară municipiul Suceava. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară, decizia autorităţilor este cea corectă. Dar, dragi suceveni, nu sunteţi singuri, suntem cu toţii în gând alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava şi comunele din jur să şi ajungă acolo. Însă vă rog din suflet respectaţi ceea ce autorităţile impun, respectaţi normele de deplasare, respectaţi normele de igienă, respectaţui normele de distanţare socială. Nu ieşiţi din casă decât atunci când este absolut necesar. Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja şi îngrădi răspândirea virsului. Suntem alături de voi”, a declarat Iohannis.
Preşedintele a avut un mesaj pentru medici şi pentru personalul medical.

”Gând bun şi încurajare pentru medicii şi personalul medical. Ştim că vă este greu, dar sunteţi în prima linie, ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere, sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva acestei epidemii. Ştim că nu este simplu şi că vor veni zile mai grele”, a transmis preşedintele.

El a precizat după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban şi miniştrii Sănătăţii, Muncii şi Internelor şi cu secretarul de stat Raed Arafat, că a fost discutată situaţia din Suceava.
”Suntem conştienţi de seriozitatea pasului făcut şi de răspunderea noastră. Am discutat situaţia din spitale. Vă asigurăm că ne facem treaba. Au început să sosească materiale de protecţie, măşti, halate de protecţie, autorităţile s-au mişcat şi vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. Am solicitat să se facă instructajul personalului şi acest lucru se va întâmpla. Am solicitat cu maximă celeritate să lămurească alocările bugetare pentru spitale. Autorităţile îşi fac treaba şi vă rog pe toţi să ne facem treaba aşa cum se cuvine şi fiecare român să respecte normele de igienă şi distanţare socială”, a afirmat preşedintele.

Conform lui Iohannis, la întâlnire s-a discutat despre plăţile pentru şomaj tehnic, alte măsuri care se impun şi a solicitat să fie acordată atenţie cu precădere de categoriile mai vulnerabile.

”Respectaţi măsurile impuse de autorităţi, vă asigur împreună vom trece peste această perioadă grea”, a încheiat preşedintele.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă